Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόβα συγκυβέρνησης το modus vivendi NΔ-ΠΑΣΟΚ για Κασιδιάρη-Γεωργούλη – Πλήγμα στο γυναικείο κοινό για ΣΥΡΙΖΑ

Πρόβα συγκυβέρνησης το modus vivendi NΔ-ΠΑΣΟΚ για Κασιδιάρη-Γεωργούλη – Πλήγμα στο γυναικείο κοινό για ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ βελτιώνει τα ποσοστά της στη πρόθεση ψήφου και στο αποτέλεσμα με αναγωγή ενώ μεγαλώνει και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλο είναι για την ώρα το πλήγμα που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση Γεωργούλη καθώς σύμφωνα με δημοσκόπους που μίλησε το ΒΝ, διαφαίνεται «τρύπα» στο κοινό των γυναικών που είναι ευαίσθητο σε τέτοιες υποθέσεις.
Αυτό το κοινό το είχε «μπετοναρισμένο» ως ένα βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα πρέπει να πούμε ότι είχε μεγάλες διαρροές σε αυτό το κοινό και η ΝΔ, ειδικά μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.
Όμως, και από τις προηγούμενες υποθέσεις όπως αυτή του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου και του ηθοποιού Λιγνάδη με τις γνωστές σχέσεις με τη ΝΔ και το Μαξίμου.

Νέες δημοσκοπήσεις

Η κατάσταση αυτή θα είναι ξεκάθαρη το επόμενο διάστημα όπου θα έρθουν στο φως οι νέες δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με αυτές, η ΝΔ βελτιώνει τα ποσοστά της στη πρόθεση ψήφου και στο αποτέλεσμα με αναγωγή ενώ μεγαλώνει και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να διατηρεί και να αυξάνει τις δυνάμεις του ενώ όλα τα άλλα κόμματα διατηρούνται στα ίδια επίπεδα.

Το γκάλοπ των γκάλοπ

Την ίδια εικόνα δείχνει σε γενικά πλαίσια και το «γκάλοπ των γκάλοπ» που παρουσιάστηκε προχθές στην ΕΡΤ όπου συγκρίνοντας τα 8 τελευταία δημοσιευμένων γκάλοπ η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 4,4 μονάδες χωρίς αναγωγές. Εικάζουμε ότι με την αναγωγή στο τελικό δείγμα, η διαφορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη μεταξύ των δύο κομμάτων.

Δεν βγαίνει η κυβέρνηση ηττημένων

Ένα δεύτερο συμπέρασμα που εξάγουν πολιτικοί αναλυτές είναι ότι η υπόθεση Γεωργούλη κλείνει εντελώς το ενδεχόμενο σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε ένα υποτιθέμενο σενάριο.
Η καταγγελία είτε έγινε κατευθυνόμενα από το ΠΑΣΟΚ είτε όχι, δημιουργεί πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πόσο μάλλον όταν η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου ενδεχομένως να τεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης ή ο Γιώργος Κατρούγκαλος να μιλάνε για «κυβέρνηση ηττημένων» -πηγαίνοντας μάλιστα κόντρα στη γραμμή Τσίπρα που λέει για συγκυβέρνηση μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα- αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Δυνατό και επιθυμητό σενάριο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ένα τρίτο συμπέρασμα που διαφαίνεται τις τελευταίες μέρες είναι ότι παγιώνεται το modus vivendi μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.
Θυμίζουμε ότι ξεκίνησε δυναμικά με την υπόθεση της τροπολογίας Βορίδη για το κόμμα Κασιδιάρη και συνεχίζεται και τώρα.
Ειδικά στην υπόθεση Γεωργούλη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «πετροβολάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και για προεκλογικούς λόγους, για να απευθυνθούν στο γυναικείο ακροατήριο που είναι ευαίσθητο σε αυτά τα ζητήματα.
Αυτό το ρίξιμο των τόνων μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προμηνύει την συνεργασία των δύο κομμάτων μετεκλογικά είτε μετά τη πρώτη Κυριακή είτε τη δεύτερη Κυριακή.

Διεθνής παράγοντας και επιχειρηματίες θέλουν συγκυβέρνηση

Διότι, όπως φαίνεται, είναι το πιο πιθανό σενάριο από την στιγμή που η υπόθεση αυτοδυναμία δεν φαίνεται στον ορίζοντα και από την άλλη είναι ένα σενάριο που τελικά συμφέρει και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού θα έχουν να επωμισθούν ένα σκληρό πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, είναι ένα σενάριο που πριμοδοτούν οι οίκοι αξιολόγησης θεωρώντας ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής της χώρας ενώ ένα τέτοιο σχήμα είναι επιθυμητό και από αρκετά επιχειρηματικά κέντρα της χώρας που θέλουν δίκαιη μοιρασιά σε δημόσια έργα και άλλα πρότζεκτς.
To τελευταίο διάστημα, μάλιστα, πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σταματήσει τις αναφορές του για το θέμα του Πρωθυπουργού ενώ σε προεκλογικά ποστ που έκανε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στο ερώτημα «Ποιος; » έδειχνε απλούς καταξιωμένους ανθρώπους από διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης