Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Ένα τεράστιο «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για ανοχή

Γιάνης Βαρουφάκης: Ένα τεράστιο «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για ανοχή
Σε ερώτηση αν είναι πιθανό να κλείσουν οι τράπεζες, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι κάθε τράπεζα είναι ανασφαλής σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα
«Όχι» σε ψήφο ανοχής λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «εμείς θα πάμε στη Βουλή και θα καταψηφίσουμε όποια κυβέρνηση μας παρουσιαστεί».
Σε ερώτηση για το αν έχει μετακινηθεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση συνεργασίας στην ανοχή είπε ότι είναι μία υποχώρηση εκ μέρους του, διότι μέχρι τώρα έλεγε ότι αν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σεβαστούμε τη λαϊκή βούληση και τώρα είπε «εντάξει να μας ανεχτείτε.
Ε όχι, δεν θα σας ανεχτούμε. Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή. Εμείς δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να παίξουμε τέτοια παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού».
Σε ερώτηση αν είναι πιθανό να κλείσουν οι τράπεζες απάντησε ότι κάθε τράπεζα είναι ανασφαλής σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα.
«Εμείς στην Ελλάδα είμαστε εντελώς αθωράκιστοι και υπερασπίστηκε το σύστημα Δήμητρα λέγοντας ότι αν κάποιος μεταφέρει αυτά τα χρήματα στο σύστημα δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν αν κλείσουν οι τράπεζες. «Δεν είναι τράπεζα το ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι σύστημα πληρωμών».
Επεσήμανε τέλος ότι «στο ΜεΡΑ25 δεν έχουμε καμία όρεξη να συγκρουστούμε με κανέναν, και ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο η Ελλάδα να γίνει βιώσιμη εντός του ευρώ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης