Τελευταία Νέα
Πολιτική

GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων η ΝΔ – Στο 32,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ - H κατανομή εδρών

GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων η ΝΔ – Στο 32,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ - H κατανομή εδρών
Τρίτο και χωρίς δυναμική το ΠΑΣΟΚ, επτακομματική η Βουλή εάν δεν αποκλειστούν οι Έλληνες
Σχετικά Άρθρα
Σαφές προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 32,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η ΝΔ φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά της, τα οποία στις αρχές Απριλίου ανέρχονταν στο 31,4% των ψήφων και τον Μάρτιο στο 29,5%.
Ελαφρά αύξηση καταγράφει στα ποσοστά του και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προηγούμενη μέτρηση στις αρχές Απριλίου του έδινε ένα ποσοστό της τάξης του 26,6%.
444444444.JPG
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 3,1% το ΜεΡΑ25 με 3,2% και οι Έλληνες με 3%.
Συνεπώς η δημοσκόπηση δείχνει το σχηματισμό μιας επτακομματικής Βουλής, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών, εάν επιβεβαιωθεί στην κάλπη και εφόσον επιτραπεί η συμμετοχή του κόμματος Έλληνες από τον Άρειο Πάγο, θα καταστήσει πολύ δύσκολη την αυτοδυναμία για τη ΝΔ.
Την ίδια στιγμή πάντως, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην μπορεί να διευρύνει τη δυναμική και τα ποσοστά του, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 διατηρούν σταθερές τις δυνάμεις τους, ενώ η Ελληνική Λύση μοιάζει να χάνει τη δυναμική της και να βρίσκεται οριακά πάνω από το 3%.
77777777.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης