Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Εθνική Δημιουργία του Τζήμερου και του Κρανιδιώτη κατέθεσε προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές

Η Εθνική Δημιουργία του Τζήμερου και του Κρανιδιώτη κατέθεσε προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές
Προσφυγή για να συμμετάσχει το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές κατέθεσε η Εθνική Δημιουργία
Σχετικά Άρθρα
Ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο προσφυγή κατά της συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν τα παρακάτω:

Το Σύνταγμα στο Άρθρο 29, παράγραφος 1, αναφέρει: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.»
Άρα, προϋπόθεση της νομιμότητας ενός κόμματος, επομένως και της συμμετοχής του στις εθνικές εκλογές είναι το να αναγνωρίζει το δημοκρατικό πολίτευμα ως το μόνο πλαίσιο της λειτουργίας του και η δράση του να επιβεβαιώνει αυτή την προσήλωσή του.
Μολονότι υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς μπορεί να οργανωθεί ένα δημοκρατικό πολίτευμα, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση ως προς τα συστατικά τα οποία το συνιστούν. Το βασικότερο εξ αυτών είναι οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τη θέλησή τους και να επιλέγουν την κυβέρνησή τους, μέσω ελεύθερων εκλογών.
Το ΚΚΕ, στις αρχές του, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του, αυτοπροσδιορίζεται ως ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την επιβολή δικτατορίας στην χώρα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την μετατροπή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου.

«Να απαγορευθεί η συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές»

Σύμφωνα με την Εθνική Δημιουργία, είναι επίσημη θέση του ΚΚΕ η ανεπίστρεπτη πορεία προς τον σταλινικό ολοκληρωτισμό και η αντικατάσταση των θεσμών και των εξουσιών της Δημοκρατίας από τους «θεσμούς» της σταλινικού τύπου δικτατορίας, οι οποίοι θα είναι υποχρεωτικοί για όλους, είτε συμφωνούν είτε όχι:
«Ο Γενικός Γραμματέας και τα στελέχη του ΚΚΕ στις ομιλίες τους, μολονότι την επανάσταση την ''καμουφλάρουν'' πίσω από την λέξη «ανατροπή», αναφέρονται ευθέως στην ανειρήνευτη πάλη για την επιβολή της κομμουνιστικής δικτατορίας.
Είναι προφανές ότι η δράση και η λειτουργία του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 29 του Συντάγματος και δεν εξυπηρετεί την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.»
Για τους λόγους αυτούς η Εθνική Δημιουργία, διά των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη ζητά από τον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει τη συμμετοχή του ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης