Πολιτική

Σπυρόπουλος: Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει η χώρα σελίδα – Πότε καμία συζήτηση με το κόμμα του Βαρουφάκη

Σπυρόπουλος: Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει η χώρα σελίδα – Πότε καμία συζήτηση με το κόμμα του Βαρουφάκη
"Tο ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε ποτέ σε καμία συζήτηση με το κόμμα του κυρίου Βαρουφάκη, που έπαιξε την τύχη της χώρας στα ζάρια, για το σχηματισμό κυβέρνησης", ξεκαθάρισε ο Α. Σπυρόπουλος
«Εμείς θέλουμε ψήφο και στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, για ένα πρόγραμμα 12 προτεραιοτήτων που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να αλλάξει η χώρα σελίδα, να υπάρξει ένα κράτος δίπλα στον πολίτη με αξιοκρατία και διαφάνεια, υγεία και παιδεία στην πρώτη γραμμή, κοινωνική κατοικία για να μπορούμε να βρούμε ένα φτηνό σπίτι και προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ , σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι «σε εμάς δεν έκανε τίποτα ο κ. Τσίπρας, στον ελληνικό λαό έχει κάνει. Εξήγγειλε προεκλογικά το 2015 ότι θα κάνει σεισάχθεια, θα καταργήσει το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο. Χρέωσε τον ελληνικό λαό 100 δισεκατομμύρια και στο τέλος τα υπέγραψε όλα. Έτσι συνεχίζει και τώρα, προσπαθεί να εξαπατήσει ξανά τον ελληνικό λαό».
Ακόμη, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η ιστορία δεν παραχαράσσεται. Η παράταξη του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που οδήγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Η παράταξη του κ. Τσίπρα και ο ίδιος προσωπικά χαρακτήριζαν “Πινοσέτ” και “γερμανοτσολιά” τον Γιώργο Παπανδρέου κατά την περίοδο 2009-2012. Τα θυμάται πολύ καλά ο ελληνικός λαός όσα ειπώθηκαν εκείνη την περίοδο, κατά την οποία η πάνω και η κάτω πλατεία οδήγησαν στο να γεννηθεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς στη χώρα μας, που ακόμα και σήμερα μας ταλαιπωρεί».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σπυρόπουλος επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, λέγοντας ότι «την πιο κρίσιμη στιγμή, που έπρεπε να ψηφίσουν την τροπολογία, -έστω με τα προβλήματα που είχε λόγω της ΝΔ και τις τεράστιες ευθύνες που είχε η Νέα Δημοκρατία αφήνοντας επί 3,5 χρόνια τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή-, να μη δώσουν ούτε ένα υπόμνημα, ώστε να μην κατέβει ο καταδικασμένος φονιάς Κασιδιάρης στις εθνικές εκλογές, για να ψαρεύουν σε θολά νερά. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι προοδευτικό και αριστερό και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου για την Ελλάδα και για τους Έλληνες».

Καμία συζήτηση με το κόμμα Βαρουφάκη

Σχετικά με την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εντάξει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σε μία συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε ποτέ σε καμία συζήτηση με το κόμμα του κυρίου Βαρουφάκη, που έπαιξε την τύχη της χώρας στα ζάρια, για το σχηματισμό κυβέρνησης».
Πρόσθεσε πως «αυτά είναι “μπαμπούλες” που προσπαθούσε ο κ. Μητσοτάκης να βάλει στον πολιτικό διάλογο. Δεν ξέρω τι φαντάζεται ο κ. Τσίπρας. Εμείς δεν διανοηθήκαμε ποτέ να ξεκινήσουμε διάλογο με τον άνθρωπο, που ακόμα και σήμερα μιλάει για άλλα νομίσματα και παίζει το μέλλον των Ελλήνων και της νέας γενιάς. Δεν έχουμε καμία σχέση, πόσο μάλλον μετά τις δηλώσεις του ΜέΡΑ25 για το κόμμα Κασιδιάρη. Είναι θέμα δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης