Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Seaford (πρώην Meta) κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για το Predator: Εξάγει προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για βίαιους σκοπούς

Η Seaford (πρώην Meta)  κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για το Predator:  Εξάγει προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για βίαιους σκοπούς
Η Seaford Αμερικανίδα υπήκοος, που και η ίδια τελούσε υπό παρακολούθηση για ένα χρόνο από την ΕΥΠ στηλιτεύει τη στάση της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εξαγωγή του λογισμικού κατασκοπείας Predator σε χώρες, όπου μαίνονται πόλεμοι, εξαπολύει η Artemis Seaford πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας του Facebook της Meta.
Η Seaford Αμερικανίδα υπήκοος, που και η ίδια τελούσε υπό παρακολούθηση για ένα χρόνο από την ΕΥΠ στηλιτεύει τη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως σημειώνει, «έχει παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για εξαγωγές προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βίαιους σκοπούς, δίνοντας άδεια για εξαγωγή λογισμικών κατασκοπείας που κατέληξαν στα χέρια παραμιλιταριστικών οργανώσεων τρόμου στο Σουδάν.

Εξάλλου με βάση τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτονται:

– η αδειοδότηση εξαγωγών κατασκοπευτικού λογισμικού στο Σουδάν, στη Μαδαγασκάρη καθώς και στην Ουκρανία, με εξαγωγείς τις εταιρείες Krikel και Intellexa.
– Το γεγονός ότι η έρευνα που ξεκίνησε στο ΥΠΕΞ τον Νοέμβριο του 2022 για τις εξαγωγές κατασκοπευτικού λογισμικού σε τρίτες χώρες έχει ολοκληρωθεί ήδη από την αρχή του έτους, και πως η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στην Κομισιόν όταν της απαντά ότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
– Οι ελλείψεις της εσωτερικής έρευνας του ΥΠΕΞ, αφού ο τότε υπεύθυνος για τις σχετικές αδειοδοτήσεις εξαγωγών, Γιάννης Σμυρλής, δεν εξετάστηκε, για άγνωστους λόγους.
– Η στενή συνεργασία ατόμων και εταιρειών που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης