Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Είμαστε κράτος υπό κατοχή – Συζητάνε για κλείσιμο τραπεζών αυτοί που λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια

Βαρουφάκης: Είμαστε κράτος υπό κατοχή – Συζητάνε για κλείσιμο τραπεζών αυτοί που λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια
«Μας κοροϊδεύουν γιατί, αν αποκαλυφθεί το τεράστιο ψέμα τους, θα καταρρεύσει όλο το μετα-μνημονιακο αφήγημα», επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Σχετικά Άρθρα
Χώρα υπό κατοχή χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας την Κυριακή (7/5/2023) σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μαΐου.
«Είμαστε ένα κράτος υπό κατοχή.
Η διαχείριση της Εφορίας και του δημόσιου πλούτου της χώρας έχει περάσει στους δανειστές, ενώ συζητάνε για το κλείσιμο των τραπεζών αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.
«Μας κοροϊδεύουν γιατί, αν αποκαλυφθεί το τεράστιο ψέμα τους, θα καταρρεύσει όλο το μετα-μνημονιακο αφήγημα στο οποίο έχουν βασίσει τη πολιτική του οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Γι' αυτό έχουν αφηνιάσει με το ΜέΡΑ25 το οποίο βλέπουν να τους καταστρέφει τη βάση πάνω στην οποία έχτιζαν τα ψέματα τους από το 2015 και μετά», τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Θράσος Μητσοτάκη

«Βγάζω το καπέλο στο θράσος του Μητσοτάκη. Ζητά να τους δοξάσουμε για τις «άμεσες ξένες επενδύσεις».
Ποιες ξένες επενδύσεις;
Τα κόκκινα δάνεια, τις ιδιωτικοποιήσεις της κακιάς ώρας, το Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Όλα αυτά που εξαθλιώνουν και πτωχεύουν τη χώρα και τον λαό», συνέχισε ο πρώην υπουργός.

Καμία εξόρυξη

Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε κατά των εξορύξεων στο Ιόνιο, λέγοντας ότι είναι περιβαλλοντικά ανεπίτρεπτο.
«Οι εξορύξεις απειλούν το Ιόνιο γενικά αλλά και τη Κέρκυρα συγκεκριμένα.
Εκτός του ότι είναι περιβαλλοντικά ανεπίτρεπτο, εν μέσω κλιματικής καταστροφής, να συζητάμε για εξορύξεις υδρογονανθράκων, είναι και παντελώς ανούσιο οικονομικά.
Πέραν του ότι μέχρι να αρχίσουν οι εξορύξεις ο κόσμος θα έχει μεταβεί σε άλλες μορφές ενέργειας, και να βγει το πετρέλαιο, εμείς δεν θα δούμε ούτε δεκάρα τσακιστή.
Όλα τα χρήματα θα τα πάρουν οι πολυεθνικές και το ελληνικό κράτος το 11% των κερδών, τα οποία επίσημα θα είναι 0, οπότε 0 ευρώ και για το ελληνικό κράτος. Καμία εξόρυξη!», τόνισε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης