Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Τη δεύτερη 4ετία θα οικοδομήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει - Αν ψάχνετε για παραμυθά θα τον βρείτε αλλου

Μητσοτάκης: Τη δεύτερη 4ετία  θα οικοδομήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει - Αν ψάχνετε για παραμυθά θα τον βρείτε αλλου
"Η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, μπορεί να πάει τη χώρα πολύ μπροστά, μπορεί η δεύτερη τετραετία της  ΝΔ να είναι η τετραετία όπου θα οικοδομήσουμε πραγματικά την Ελλάδα που θέλουμε", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
«Παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε.  Αν ψάχνετε για παραμυθά θα τον βρείτε αλλού, εδώ δεν θα τον βρείτε. Γιατί εγώ το 2019 δεσμεύτηκα για ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ότι θα μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους για όλες και για όλους, ότι θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας και το έκανα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσπρωτία.
Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πια δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου ένας μεγάλος νικητής, η ΝΔ, επανέλαβε ότι θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις την επόμενη 4ετία, υπογράμμισε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους έως ότου σβήσει η προσωπική διαφορά, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «εμπαιγμό της νέας γενιάς» με αφορμή την εξαγγελία περί κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
«Νικήτρια η Νέα Δημοκρατία, νικήτρια και η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του και η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα από ό,τι ήταν το 2019.
«Δεσμεύτηκα ότι θα προφυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μας και θα σταματήσει η Ελλάδα να είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τα σύνορα σήμερα είναι προστατευμένα. Δεσμεύτηκα ότι θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και να είμαστε επαίτες, αλλά θα καθόμαστε στο πρώτο τραπέζι και θα είμαστε πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και ναι, πήγα κι εγώ στις Βρυξέλλες, δεν διαπραγματεύθηκα 17 ώρες, διαπραγματεύθηκα πέντε μέρες και έφερα πίσω 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα. Άλλοι πήγαν και διαπραγματεύθηκαν 17 ώρες και σας φόρτωσαν ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
«Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα, έχουμε το ανάποδο. Έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε την ανεργία η οποία μειώνεται και θα εξακολουθεί να μειώνεται. Και είμαστε έτοιμοι, τώρα, να γράψουμε το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής μας επιτυχίας. Το οποίο έχει, όμως, μια προϋπόθεση: τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Μάλιστα, με αφορμή τις αναφορές του αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις γιατί δεν απαντούν οι πολίτες στα τηλέφωνα, είπε «εγώ δεν κοιτάω καμία δημοσκόπηση, η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται όπου πάω. Έγινε και σήμερα εδώ στην Παραμυθιά. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια, η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο, για να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Θα αυξήσω μισθούς και συντάξεις

«Τώρα η κεντρική μου δέσμευση απέναντί σας είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς και τις συντάξεις για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μέχρι 25%. Τον κατώτατο μισθό θα τον πάμε στα 950 ευρώ, το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Για τους συνταξιούχους, αφού υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, σημείωσε πως «εμείς ήμασταν αυτοί που είπαμε ότι και την αδικία με την προσωπική διαφορά θα έρθουμε να τη διορθώσουμε. Και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους, εκείνους που δεν είδαν αύξηση, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει».
Επιπλέον, επανέλαβε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι «η τετραετία στην οποία θα οικοδομήσουμε και πάλι το νέο ΕΣΥ».

Εμπαιγμός της νέα γενιάς από ΣΥΡΙΖΑ

«Μέσα στον επόμενο χρόνο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Όσα παιδιά έχω δει να κάνουν μάθημα με διαδραστικούς πίνακες ξέρουν ακριβώς τι εννοώ. Έτσι αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκπαίδευση που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με παραμύθια -μιας και είμαι εδώ πάλι στην Παραμυθιά- του τύπου «μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια». Αυτό μας είπαν τώρα.
Προσέξτε, το λένε αυτό. Εδώ υπάρχουν παιδιά μαζί μας τα οποία θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τρεις εβδομάδες από τώρα, κι έρχεται κάποιος και τους κοροϊδεύει «ψιλό γαζί» -συγγνώμη για την έκφραση και αν είμαι λίγο αυστηρός- λέγοντάς τους ότι «μην ανησυχείτε παιδιά, αν κερδίσω εγώ θα περάσετε όλοι στο πανεπιστήμιο».
Αυτό ονομάζεται εμπαιγμός της νέας γενιάς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ξεκαθάρισε πως «τέτοια πράγματα από μένα δεν θα ακούσετε. Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευση για τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση».

Μεγάλες οι διαφορές με τα άλλα κόμματα

Προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι ο κίνδυνος σχηματισμού μίας κυβέρνησης ανάμεσα στον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Βαρουφάκη δεν είναι απίθανο σενάριο και επέμεινε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και στιβαρότητα στην ηγεσία της.
Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει μεγάλες διαφορές με τα άλλα κόμματα, που είναι δοκιμασμένες στην πράξη.
«Σε αυτή την κάλπη συγκρίνεται μία κυβέρνηση η οποία κυβέρνησε για μία τετραετία, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019.
Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι από τη σύγκρουση προτιμώ τη σύγκριση. Ας έρθουν, λοιπόν, οι πολίτες να συγκρίνουν το δικό μας έργο: τι έκανε ο κ. Τσίπρας και τι κάναμε εμείς. Και αυτή η σύγκριση αποβαίνει καταλυτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, από τη Θεσπρωτία, να σας ζητήσω αυτές τις 13 μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στην κάλπη της 21ης Μαΐου.
Το λέω αυτό διότι τα σενάρια τα οποία διακινούνται από την άλλη πλευρά θα πρέπει να μας κάνουν όλους να προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα. Προοδευτική διακυβέρνηση, κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη ο οποίος θέλει να σας πάρει τα ευρώ για να σας τα κάνει «Δήμητρες». Όλα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σενάρια για την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε.
«Αν κάτι χρειάζεται η χώρα σήμερα πάνω απ’ όλα είναι πολιτική σταθερότητα και στιβαρή κυβέρνηση», σημείωσε.
m1_2.JPG
Για Θεσπρωτία

Υπογράμμισε ότι στη Θεσπρωτία έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα, λέγοντας ότι η σημαντικότερη ίσως παρέμβαση θα είναι η οριστική ιδιωτικοποίηση, η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Σχετικά με την εκκρεμότητα με τα μανταρίνια, ανέφερε ότι «θα πληρωθούν, και αυτή η εκκρεμότητα θα πληρωθεί πριν την μεθεπόμενη Κυριακή. Διότι έχουμε ένα χρέος να στηρίζουμε τους αγρότες μας στον πρωτογενή τομέα και απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Έχουμε δώσει παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε αποζημιώσεις. Και αυτές οι αποζημιώσεις που δώσαμε δεν ήταν όλες από πόρους του ΕΛΓΑ, οι μισές τουλάχιστον ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Για φόντο την Τουρκία

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε ότι τρία χρόνια διαχειρίστηκε την επιθετικότητα της Τουρκίας, έχτισα συμμαχίες, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή και γεωπολιτικά από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.
«Οι εκλογές στην Τουρκία μάλλον θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η Τουρκία κάπως έχει ρίξει τους τόνους, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη μέρα δεν θα ξαναγυρίσει σε όλα αυτά τα οποία ζήσαμε τρία χρόνια», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «οι εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, την παιδεία, την υγεία. Πρέπει να αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι τόσο αβέβαιος, ο οποίος είναι τόσο ασταθής, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας είναι ασταθείς κυβερνήσεις, με κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι μπορεί να αλληλοεκβιάζονται, και τελικά κυβερνήσεις χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση και χωρίς πυγμή».
«Δεν το χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, μπορεί να πάει τη χώρα πολύ μπροστά, μπορεί η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας να είναι η τετραετία όπου θα οικοδομήσουμε πραγματικά την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που μας αξίζει», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης