Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο «όχι» από Βαρουφάκη σε συνεργασίες: Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί

Νέο «όχι» από Βαρουφάκη σε συνεργασίες: Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί
Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας
Το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας απέρριψε, για ακόμα μία φορά, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Η απάντηση είναι ένα τεράστιο όχι» επεσήμανε ο ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τρίκαλα.
«Δυο χρόνια με όλους τους τρόπους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς προαπαιτούμενα καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, οποιονδήποτε αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι, παραμερίζοντας πικρίες, διαφωνίες, όλα αυτά που μας χωρίζουν και να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα του λαού. Όμως δεν φτάνει η ενότητα να βρεθούμε όλοι μαζί... Η ενότητα είναι απαραίτητη και τη θέλουμε. Πρέπει να έχω και ένα πρόγραμμα. Και εγώ είμαι πολύ μεγάλος στην ηλικία για να αναλωθώ σε συζητήσεις που δεν έχουν λογικό ειρμό» εξήγησε ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «δεν φτιάξαμε το ΜΕΡΑ 25 για να γίνουμε υπουργοί, το φτιάξαμε για να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων» συμπλήρωσε.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βαρουφάκης στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Σημειώνοντας πως οι ελάχιστοι αγρότες που έχουν μείνει είναι χωρίς βοήθεια στο έλεος των τεράστιων αυξήσεων της ενέργειας και των μεσαζόντων έκανε λόγο για ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική των μνημονιακών δυνάμεων και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μιας δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας για σταθερή και μακρόπνοη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Για την προστασία της α' κατοικίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την πραγματική προστασία της α' κατοικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης