Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συμβαίνει με τον Ανδρουλάκη – Ποιοι ξαφνικά «θολώνουν» τις υποκλοπές, βήμα... συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και «υπενθύμιση» Τσίπρα

Τι συμβαίνει με τον Ανδρουλάκη – Ποιοι ξαφνικά «θολώνουν» τις υποκλοπές, βήμα... συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και  «υπενθύμιση» Τσίπρα
Ρίχνει απότομα τους τόνους για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα
Αίσθηση προκαλεί η…«μετριοπάθεια» με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζει τώρα το σκάνδαλο των υποκλοπών ενώ στο debate (10/5) και μία μέρα μετά μιλούσε για φυλακή και ειδικό δικαστήριο.
Πλέον κάνει λόγο για «θόλωμα» και ονόματα παρακολουθουμένων, που δεν ήταν στόχοι ενώ ιδιαίτερο νόημα αποκτά η «υπενθύμιση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο (13/5/2023), εάν γίνεται σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με Μητσοτάκη, Βορίδη και Πλεύρη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν κατά τη διάρκεια του debate υπονοούσε ότι θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης …ισχυρίστηκε ότι τα δεκάδες ονόματα των παρακολουθούμενων από το Predator και την ΕΥΠ, δεν ήταν πράγματι στόχοι και ότι δημοσιεύτηκαν έτσι με σκοπό… «να θολώσουν τα νερά», ενώ υποστήριξε μάλιστα και ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία».

Ποιοι θολώνουν τα νερά

Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: Σε κάθε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος στο οποίο έχουμε διάκριση των εξουσιών, και η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, αυτοί οι άνθρωποι που με παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών και μου έστειλαν και το Predator, αυτοί που παρακολουθούσαν τους έξι αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρακολουθούσαν υπουργούς της κυβέρνησης…
Δε λέω άλλα πρόσωπα γιατί απ’ ό,τι μαθαίνω δεν υπήρχαν και άλλα πρόσωπα συγκριτικά με αυτά που έλεγαν κάποιοι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι για να θολώνουν την πραγματική υπόθεση.
«Γραφτήκανε 60-70 ονόματα.
Αν θέλετε την άποψή μου αυτό έγινε για να θολώσει την υπόθεση.
Δεν υπήρχαν πραγματικά στοιχεία, το σταματάω εδώ πέρα».
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να θολώσει την υπόθεση, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Το λέω γιατί αυτό θα είναι το τέλος αυτής της υπόθεσης. Ας κάνει καλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη τη δουλειά της και εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε…»

Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας

Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογική περιόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει διακηρύξει, πως στις 22 Μαΐου θα υπάρχει κυβέρνηση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακυβερνησίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είπε από την Πάτρα ότι «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και η εγχώρια ολιγαρχία επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας» και πρόσθεσε: «Τι θα κάνει λένε το ΠΑΣΟΚ, θα αφήσει ακυβέρνητη χώρα; Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας. Έπειτα από κάθε εκλογές πάντα προκύπτει μία κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι η κυβέρνηση υπηρετεί τους τρομοκράτες της ολιγαρχίας, ή τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού την καθημερινότητά του;
Τις τελευταίες μέρες ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κάνουν μία πλειοδοσία παροχών, προσπαθώντας να εξαγοράσουν την συνείδηση ακόμη και της νέας γενιάς. Καλώ λοιπόν κάθε νέο άνθρωπο της χώρας να γυρίσει την πλάτη του στην περιφρόνηση της δεξιάς για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής νεολαίας, που δεν επιλύονται με τα 150 ευρώ του κ. Μητσοτάκη».

Η υπενθύμιση Τσίπρα

Ιδιαίτερη αξία έχει και η υπενθύμιση Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εάν γίνεται προοδευτική κυβέρνηση με πολιτικούς προερχόμενους από την ακροδεξιά.
Χωρίς να κατονομάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.
Δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να μας λένε ότι το ίδιο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο η ΝΔ που έχει καταργήσει το 8ωρο, έχει κάνει τους εργαζόμενους να ζουν σε καθεστώς ζούγκλας, με τον κ. Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη θα φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.
Ο Ανδρέας δεν είχε ποτέ μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις».
«Ένα είναι το μέτωπό μας, ο κύριος Μητσοτάκης και η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.
Να έχουμε στις 22 του Μάη προοδευτική κυβέρνηση, προοδευτική πλειοψηφία, όχι ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης