Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι εκλογές 21 Μαΐου ΝΔ 36% με ΣΥΡΙΖΑ 31%, με 6 κόμματα και αποχή... οδηγούν σε καθαρή αυτοδυναμία στις 2/7 για Μητσοτάκη

Οι εκλογές 21 Μαΐου ΝΔ 36% με ΣΥΡΙΖΑ 31%, με 6 κόμματα και αποχή... οδηγούν σε καθαρή αυτοδυναμία στις 2/7 για Μητσοτάκη
Το 36% για την ΝΔ στις εκλογές στις 21 Μαίου, μπορεί να μεταφραστεί σε αυτοδυναμία στις εκλογές στις 2 Ιουλίου 2023…
Οι εκλογές στις 21 Μαίου 2023 πλησιάζουν και οι πολίτες γνωρίζουν ότι κυβέρνηση θα προκύψει στις 2 Ιουλίου 2023.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στις κάλπες ξανά στις 2 Ιουλίου 2023 αποθαρρύνει πολλούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν.
Δεν διακυβεύεται η εσωτερική οικονομική πολιτική ή η εξωτερική πολιτική.
Ούτως ή άλλως τα δυο σημαντικά γεγονότα – σε όρους οικονομίας - αναβάθμιση της Ελλάδος σε επενδυτική βαθμίδα το 2023 ή 2024 και η αναβάθμιση του Ελληνικού χρηματιστηρίου σε ώριμη από αναδυόμενη αγορά το 2025 είναι ούτως ή άλλως αναμενόμενα ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνήσει…
Στις εκλογές αυτές δεν διακυβεύεται κάποιος μεγάλος εθνικός στόχος, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υιοθετήσει μια παρόμοια πολιτική απέναντι στις Βρυξέλλες και παρά τις πολιτικές διαφορές… στην πράξη… οι διαφορές είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Βέβαια π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της Εθνικής αλλά και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι βασικός μέτοχος των τραπεζών και ειδικά στην Εθνική με 40,39% θα ήθελε να κρατήσει ένα ποσοστό μειοψηφίας.

Πάντως παρά την αποχή και την σχετική αδιαφορία των πολιτών η ΝΔ καταφέρνει να καλύψει τις ατέλειες της και συγκεντρώνει ποσοστά περίπου 36% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31% και το ΠΑΣΟΚ πέριξ του 10%.
Το 36% για την ΝΔ στις εκλογές στις 21 Μαίου, μπορεί να μεταφραστεί σε αυτοδυναμία στις εκλογές στις 2 Ιουλίου 2023…

Οι δημοσκοπήσεις είναι αξιόπιστες;

Σε αντίθεση με την Τουρκία που έπεσαν έξω παταγωδώς, οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τα 50 δισεκ. παροχές και γενικώς η προσπάθεια της κυβέρνησης να μην έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα, πέρασε στην κοινωνία το μήνυμα ότι αποτελεί πολιτική σταθερά.
Η ΝΔ θα καταφέρει να συγκεντρώσει 36% ποσοστό μεγάλο τηρουμένων των αναλογιών και προφανώς τα ποσοστά αυτά επιτρέπουν αισιοδοξία… για αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου…
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις εξελίξεις και τα γεγονότα, η εμπειρία των κυβερνήσεων συνεργασίας στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη…
Συν τοις άλλοις το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 10% δεν θέλει να συγκυβερνήσει αφού γνωρίζει ότι συγκυβέρνηση σημαίνει συρρίκνωση ποσοστών… του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 30,5% με 31% στις εκλογές στις 21 Μαίου 2023 ηττάται αλλά δεν συντρίβεται, οπότε ο Τσίπρας δεν θα αμφισβητηθεί και θέτει τις βάσεις για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση….

Αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου με 158 βουλευτές

Η αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου της ΝΔ με έως 158 βουλευτές με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής πλέον καθίσταται ορατό σενάριο λόγω των ωμών παρεμβάσεων, το κόψιμο κομμάτων που αλλοίωναν τα σχέδια της ΝΔ και άλλων παρεμβάσεων που έχουν επικριθεί.
Ο κόσμος παρά τις υποκλοπές, τα λάθη και τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις έχει πειστεί ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από μια κυβέρνηση συνεργασίας άλλων κομμάτων.
Άπαξ και η πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει κάτι τέτοιο, η δυναμική είναι με την ΝΔ και αυτό δεν θα αλλάξει.
Η αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου είναι πλέον το βασικό σενάριο για το εκλογικό αποτέλεσμα και η ΝΔ του Μητσοτάκη θα κυβερνήσει ακόμη 4 χρόνια… αυτοδύναμη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης