Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η El Pais αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα

Η El Pais αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα
Περιγράφοντας την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης στη χώρα, σημειώνει ότι από το 4% έφτασε στην ηγεσία πολεμώντας την τρόικα
Ως την «σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της γενιάς του» στην αριστερά, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η ισπανική El Pais, μόλις λίγες ώρες πριν από τις εκλογές 2023 στην Ελλάδα.
Σε δημοσίευμά της, η ισπανική εφημερίδα αναφέρεται στην πολιτική διαδρομή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ακόμη και πολλοί επικριτές του αριστερού ηγέτη τείνουν να συμφωνούν: Ο Τσίπρας είναι η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της γενιάς του, ο πιο ικανός και χαρισματικός ομιλητής».
Περιγράφοντας την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης στη χώρα, σημειώνει ότι από το 4% έφτασε στην ηγεσία πολεμώντας την τρόικα.
Σύμφωνα με τα σχόλια Ευρωπαίου διπλωμάτη στην εφημερίδα, ο Τσίπρας ανέλαβε «τεράστιο βάρος» το 2015 κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά, ενώ παράλληλα σημειώνει: «ο Τσίπρας δεν πρέπει ποτέ να αφεθεί να πεθάνει». Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στα μνημόνια που αναγκάστηκε τελικά να υπογράψει, και παραθέτει σχόλια από νέους που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από εκείνους που τον ψηφίζουν για να «ρίξουν» τον Μητσοτάκη.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να επιδείξει μία τετραετία με σειρά προκλητικών σκανδάλων, αντικοινωνικών πολιτικών, δραματικών αποτυχιών και καταστροφών, πριν την τελευταία σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μεταξύ τους, το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων, στρατιωτικών, ακόμη και υπουργών, οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε ενοίκια, τρόφιμα και αλλού, η σοκαριστική απαξίωση του καλλιτεχνικού κόσμου και του Πολιτισμού, οι εκτός διεθνούς νομιμότητας πρακτικές απώθησης των προσφύγων» σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως τονίζει, αρνήθηκε ένα debate με τον Τσίπρα.

dfgfg.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης