Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας – Δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας – Δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή
Στις 11:00 η συνάντηση Σακελλαροπούλου – Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα
Στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να μεταβεί σήμερα Τρίτη 23/5 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των διεργασιών για την ανάθεση της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στις 11:00 το πρωί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, καθώς χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κα.Σακελλαροπούλου ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Τσίπρας θα μεταβεί μεν στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά δεν θα παραλάβει την εντολή.
Εφόσον συμβεί αυτό, τότε η ΠτΔ θα καλέσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να πράξει το ίδιο.
Εάν και σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναμένεται, επιστραφεί η διερευνητική εντολή, τότε η ΠτΔ μπορεί να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συζητηθεί ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.
Αν και αυτή η προσπάθεια δεν αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα – όπως και αναμένεται – τότε θα σχηματιστεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την χώρα στις δεύτερες εκλογές που πιθανότατα θα στηθούν στις 25 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης