Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ: Να μιλήσει για τη λιτότητα που έρχεται και να αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ: Να μιλήσει για τη λιτότητα που έρχεται και να αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς
Tο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.
Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.
«Επιπλέον σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν, οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.
Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος;
Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος δήλωσε: «Αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον Πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες. Προσπαθεί δε να λανσάρει τις δικές του επιθυμίες ως ανάγκη για τη χώρα, εκφράζοντας άλλη μια καινοφανή θεωρία: ότι οι πολίτες ψηφίζουν στις 25/6 για αντιπολίτευση ενώ αυτό που κρίνεται είναι το αν η χώρα μας θα έχει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας.
Είναι προφανές ότι μοναδικός στόχος του είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μας αφορά και σίγουρα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες.
Η Ελλάδα κοιτά σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης