Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μονομέτωπος αγώνας με τη Δεξιά, αυτή είναι ο αντίπαλος

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μονομέτωπος αγώνας με τη Δεξιά, αυτή είναι ο αντίπαλος
Δεν αναδεικνύουμε ζήτημα ηγεμονίας στην Κεντροαριστερά ή στην Αριστερά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αντίπαλο του τη Δεξιά διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος, Θ. Ξανθόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως το κόμμα δεν αναδεικνύει ζήτημα ηγεμονίας στην Κεντροαριστερά ή στην Αριστερά.
«Ένας Μητσοτάκης απόλυτος κυρίαρχος θα είναι εξαιρετικά προβληματική κατάσταση και για τη λειτουργία των θεσμών αλλά και για τις κοινωνικές κατακτήσεις.
Και με αυτή την έννοια ζητάμε κάθε ψήφο των πολιτών να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα στην αντίληψη και στις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη αν αυτή είναι ή ακόμη καλύτερα να μπορέσουμε να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και να υπηρετήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού από όπου αυτός μας τάξει» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ. Ξανθόπουλος.
«Είναι προφανές ότι προερχόμαστε από μια πολύ μεγάλη ήττα.
Δεν είναι απλώς η διαφορά που είναι νταμπλ σκορ 20-40 που είναι σοκαριστικό, είναι ότι χάσαμε περιοχές λαϊκές, εργατικές, όπου ήμασταν ηγεμονική δύναμη, τον Πειραιά, τις δυτικές συνοικίες οι οποίες πήγαν στην κάλπη της Δεξιάς.
Αυτό σημαίνει, ότι στο κοινωνικό υπέδαφος γινόντουσαν τεκτονικές αλλαγές και εμείς δεν τις είχαμε αντιληφθεί» είπε ο κ.Ξανθόπουλος.

Τι έφταιξε

Ερωτηθείς τι έφταιξε, δήλωσε ότι «είχαμε αυτοεγκλωβιστεί στην υπεράσπιση του συστήματος απλής αναλογικής και ουσιαστικά καταναλώσαμε όλη την προεκλογική μας περίοδο στο να πείσουμε τους πολίτες ότι η προοδευτική συνεργασία αποτελεί εφικτή ρεαλιστική λύση και όχι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Εδώ όμως, όταν είχαμε εισπράξει σειρά αρνήσεων από τους όμορους πολιτικούς χώρους, ο πολίτης έβλεπε μία δυστοκία στην επίτευξη της κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας.
Θόλωσε το στίγμα μας».
«Η ουσία είναι ότι δεν ήταν πειστικό το δικό μας επιχείρημα.
Συνέπεια αυτού του θολού στίγματος και της προσπάθειας που κάναμε για να καταξιώσουμε την απλή αναλογική στις συνειδήσεις των πολιτών ήταν ότι μιλήσαμε ελάχιστα για το πρόγραμμά μας, την ώρα που τα προβλήματα είναι ζέοντα στην κοινωνία.
Εδώ κυοφορούνται πλειστηριασμοί, κόσμος θα χάσει τα σπίτια του, με τον πτωχευτικό που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, πτωχεύει ακόμη και ιδιώτες.
Θα γίνει μια τεράστια μεταφορά ιδιωτικού πλούτου στα χέρια των λίγων.
Αυτά είναι ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, δεν είναι ζητήματα τακτοποίησης λογιστικών οφειλών και εξόφλησης υποχρεώσεων.
Αυτά τα ζητήματα λοιπόν που είναι η αύξηση των μισθών, για τη ρύθμιση των χρεών, για τη μείωση των τιμών, για τον ΦΠΑ στα προϊόντα μεγάλης ανάγκης και μεγάλης ζήτησης, όπως είναι τα παιδικά γάλατα, τροφές, ακόμη και να μηδενιστεί ο ΦΠΑ.
Αυτά όμως δεν πέρασαν στη δημόσια σφαίρα» υποστήριξε ο κ.Ξανθόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης