Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Διατάχθηκε ΕΔΕ
Παραμένουν υπό κράτηση οι 5 - Θα απολογηθούν στις 2/6 στον ανακριτή Ορεστιάδας
Σχετικά Άρθρα
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε αστυνομικοί , οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Οι πέντε αστυνομικοί – εκ των οποίων ένας ανθυπαστυνόμος και τέσσερις αρχιφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου- κρατούνται και θα απολογηθούν στον ανακριτή Ορεστιάδας την Παρασκευή 2/6.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο.

Ποινική δίωξη σε βάρος τους

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης άσκησε στις 30/5 ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου.
Ειδικότερα, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Μάλιστα, η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας, ο οποίος έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με 4 αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όπως παραμένουν υπό κράτηση με εντολή του Εισαγγελέα και θα απολογηθούν στις 2/6 στον ανακριτή Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε μετά από μία ανώνυμη καταγγελία για ύποπτη δράση των συλληφθέντων , ακολούθησαν και άλλες επίσης ανώνυμες καταγγελίες και οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι καταγγέλλοντες να είναι αστυνομικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης