Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να τελειώσει η στρατηγική Μητσοτάκη για κατάρρευση του κοινωνικού κράτους

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να τελειώσει η στρατηγική Μητσοτάκη για κατάρρευση του κοινωνικού κράτους
Δεν την ενδιαφέρει τη ΝΔ να στηρίξει τη δημόσια υγεία υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Να τελειώσει η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν την ενδιαφέρει να στηρίξει τη δημόσια υγεία.
«Εμείς θεωρούμε το κοινωνικό κράτος μία προτεραιότητα σε μία δυτική ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου έχουμε χρέος να μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια παιδεία, ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική και φροντίδα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.
Γι' αυτό προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, βέβαια, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Επίσης χρήσιμο είναι η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη.

Απελπιστική κατάσταση

«Η εικόνα που αντίκρισα είναι αποκαλυπτική της κατάστασης της απελπισίας που υπάρχει στους ασθενείς, όταν 3.500 περιμένουν το χειρουργείο τους και υπάρχουν μόνο 7 αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις.
Είναι απελπιστική η κατάσταση γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει διάθεση, λόγω των ιδεοληψιών της, να στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Το 2% με 4% του Ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8%, 10% και 11%» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης