Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλαγές στη δεύτερη κάλπη - Ποιες έδρες θα κερδίσει η ΝΔ και ποιες θα χάσουν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - Ελλ. Λύση

Αλλαγές στη δεύτερη κάλπη - Ποιες έδρες θα κερδίσει η ΝΔ και ποιες θα χάσουν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - Ελλ. Λύση
Κάποια μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να μείνουν εκτός Βουλής
H Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές στις 25 Ιουνίου και αν πιάσει το 40% θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών που σημαίνει ότι κάποια κόμματα θα χάσουν έδρες που πήραν με την απλή αναλογική και θα μικρύνει αναγκαστικά η κοινοβουλευτική τους δύναμη παρόλο που μπορεί να έχουν τα ίδια ποσοστά που πήραν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Κάποιοι στη ΝΔ που έμειναν εκτός Βουλής θα εισέλθουν ξανά στη Βουλή, όπως π.χ βαριά ονόματα όπως ο Γιάννης Οικονόμου που διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΝΔ.
Επίσης, κάποια άλλα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να μείνουν εκτός Βουλής όπως π.χ ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να πάρουν τουλάχιστον 9-10 έδρες τα δύο κόμματα που δείχνουν να εισέρχονται στη νέα Βουλή, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ.

Που μπορεί να δούμε αλλαγές;

Στην Β’ Πειραιά όπου η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει δυο επιπλέον έδρες και να εκλεγούν οι Γιάννης Τραγάκης, ο πιο παλιός βουλευτής της ΝΔ μαζί με τον Α.Σαμαρά και η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να χάσει την έδρα του ο Γιάννης Ραγκούσης και από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών μεγάλη είναι η πιθανότητα να μείνει εκτός ο Γιάννης Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ, παλιό στέλεχος του κόμματος και την έδρα του να την πάρει η Μαριάννα Τουμαζάτου της ΝΔ.

Αλλαγές στην Θεσσαλονική

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, επίσης, αν μείνουν τα ποσοστά ως έχουν η ΝΔ θα κέρδιζε μια έδρα και θα εκλεγόταν ο Παναγιώτης Κοκκόρης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παραμένει πρώτος επιλαχών.
Αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε μια έδρα, αυτή του Γιάννη Αμανατίδη.
Στη Β Θεσσαλονίκης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει εκτός η Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ.

2 έδρες παραπάνω σε Αχαΐα και Φθιώτιδα

Στην Αχαΐα η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει την Εφη Γιαννιά και τον Αγγελο Τσιγκρή, ο οποίος ήταν και το 2019 βουλευτής.
Αυτές τις δυο έδρες που κερδίζει η ΝΔ, θα έχαναν ο Γιώργος Κυριακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Λαϊνιώτης από την Ελληνική Λύση.
Στην Φθιώτιδα θεωρείται σίγουρο ότι με ενισχυμένη αναλογικής θα έπαιρναν έδρες ο Γιάννης Οικονόμου κι ο Γιώργος Κοτρωνιάς.
Από το ΠΑΣΟΚ θα έμενε εκτός ο Νίκος Τσώνης.
Το ΚΚΕ θα έχανε την έδρα που κράτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με πρώτο επιλαχόντα τον Κώστα Μπασδέκη.
Στα Τρίκαλα η ΝΔ θα πάρει, μάλλον, και δυο έδρες παραπάνω και θα εξέλεγε την Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και τον Αθανάσιο Λιούτα.
Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε την έδρα του Γιώργου Οικονόμου και το ΚΚΕ του Αχιλλέα Κανταρτζή.

Κερζίζει έδρες η ΝΔ σε Ημαθία – Μεσσηνία

Το ίδιο και στη Ημαθία όπου η ΝΔ θα εξέλεγε δυο επιπλέον βουλευτές, τη Στέλλα Αραμπατζή και τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε την έδρα του ο Αγγελος Τόλκας κι από την Ελληνική Λύση η Δήμητρα Τρεμπέλη.
Στη Μεσσηνία, επίσης, μπορεί να εκλεγούν Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Λαμπρόπουλος και να μείνει εκτός ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αδαμόπουλος.

Ξανά η Μαρία Κεφαλά βουλευτής

Στα Γιάννενα, η ΝΔ θα πάρει και άλλη μία έδρα, θα εκλέξει την Αλεξάνδρα-Μαρία Κεφάλα – η οποία ακούγεται και για υπουργικό θώκο- κι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε την έδρα ο Ιωάννης Στέφος.
Στη Βουλή θα μπορεί να μπει ξανά ο Γιώργος Καρασμάνης της ΝΔ στην Πέλλα και να χάσει την έδρα η Ραχήλ Αλεξανδρίδου του ΠΑΣΟΚ.
Στις Σέρρες η Φωτεινή Αραμπατζή, πρώτη επιλαχούσα της ΝΔ με την απλή αναλογική, μπορεί να εκλεγεί και να χάσει την έδρα ο Μιχάλης Τζελέπης του ΠΑΣΟΚ.
Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ σε Πιερία, Λάρισα
Στην Καβάλα ο Συριζα θα χάσει μία έδρα, αυτή της Τάνια Ελευθεριάδου και η ΝΔ θα εκλέξει την Αγγελική Δεληκάρη. Στην Κοζάνη «σώζεται» ο πρώην υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και το ΚΚΕ μπορεί να χάσει την έδρα.
Στην Πιερία Η ΝΔ θα εκλέξει μάλλον τον Σάββα Χιονίδη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει την έδρα του Σάκη Γκούνα.
Στην Λάρισα η Ρενα Καραλαριώτου της ΝΔ έχει ελπίδες εισόδου κι ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει την έδρα που κατέλαβε ο Γιάννης Καρυπίδης.
Στην Καρδίτσα η Ασημίνα Σκόνδρα θα μπει ξανά στην Βουλή και το ΠΑΣΟΚ θα χάσει μία έδρα, αυτή του Σωτήρη Παπαγεωργίου.
Στην Εύβοια θα ξαναείναι βουλευτής ο Σπύρος Πνευματικός και θα χάσει μία έδρα η Ελληνική Λύση που εξέλεγε τον Βασίλη Αρμόνη.
Στις Κυκλάδες η ΝΔ μπορεί να κερδίζει μία έδρα και να δούμε 4 βουλευτές, Βρούτση, Μονογιού, Φόρτωμα και Μάρκο Καφούρο και να χάσει την έδρα ο Νίκος Συρμαλένιος.
Τέλος στα Χανιά μπορεί να έχουμε και τρίτη έδρα για τη ΝΔ, τον νεαρό Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Σ.Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης