Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ περιοδειών και δίλημμα κυβερνησιμότητας για το αναγκαίο 40% - Τα βλέμματα στραμμένα σε Εrdogan και Έβρο

Μπαράζ περιοδειών και δίλημμα κυβερνησιμότητας για το αναγκαίο 40% - Τα βλέμματα στραμμένα σε Εrdogan και Έβρο
Ήδη υπάρχουν κατηγορίες από μοναχούς ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν μεσάζοντας στη μονή Εσφιγμένου προκειμένου να πωληθούν σκευάσματα-αλοιφές
Με ένα μπαράζ περιοδειών και το σοβαρό διακύβευμα της σταθερότητας και της κυβερνησιμότητας απαντάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης γύρισε από μία πετυχημένη περιοδεία στη Κρήτη και ακολούθησε το ταξίδι στην Κόρινθο και το Λουτράκι.
Στην Κορινθία η ΝΔ πέτυχε από τα μεγαλύτερα σκορ, είναι άλλωστε μία γαλάζια περιοχή, όμως, όπως λένε ήθελε προσοχή καθώς εκεί πέτυχε μεγάλα σχετικά ποσοστά και το κόμμα ΝΙΚΗ που βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν μπει στη επόμενη Βουλή.
Το ταξίδι στο Άγιο Όρος και στη Χαλκιδική δεν έγινε και τώρα πρέπει να ξαναπρογραμματιστεί.
Θεωρείται σημαντικό διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να στείλει αυστηρό μήνυμα στους μοναχούς οι οποίοι εμπλέκονται σε πολιτικά παιχνίδια.
Ήδη υπάρχουν κατηγορίες από μοναχούς ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν μεσάζοντας στη μονή Εσφιγμένου προκειμένου να πωληθούν σκευάσματα-αλοιφές.
Ενώ γνωρίζουμε ότι άλλες Μονές όπως η Φιλοθέου είναι θετικά διακείμενη στο κόμμα ΝΙΚΗ.
«Είναι προφανές ότι στο Άγιο Όρος η ΝΔ έχει απώλειες».
Η κοινότητα του Αγίου Όρους στηρίζεται κάθε χρόνο από κονδύλια που εξασφαλίζει η κυβέρνηση μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης ενώ ένα πρόσωπο που προορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο διοικητή του Αγίου Όρους είναι ο Λευτέρης Οικονόμου, πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.

Έρχονται περιοδείες σε δύσκολες περιοχές

Το πρόγραμμα των περιοδειών θα συνεχιστεί, πάντως, με αμείωτο ρυθμό.
Ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στη Νέα Ιωνία.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να επισκεφτεί περιοχές που η ΝΔ θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα και να προσπαθήσει να πείσει ακόμα περισσότερους πολίτες να τον ψηφίσουν σε περιοχές που δεν αποτελούν παραδοσιακά «προπύργια» της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, την Τετάρτη θα επισκεφτεί τη Θάσο, την Καβάλα και τη Δράμα όπου η ΝΔ πήρε καλά ποσοστά αλλά μπορούν να ανέβουν και άλλο.

Το στοίχημα της Ροδόπης

Το επόμενο διάστημα το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ θα δει το προγραμματισμό δύσκολων αποστολών. Όπως π.χ την Αχαΐα που παρόλο που επετεύχθη μία μεγάλη νίκη θα την επισκεφτεί εκ νέου και θα θελήσει να ανεβάσει τα ποσοστά της ΝΔ. Αυτό που έχει όμως χαρακτήρα προσωπικού στοιχήματος είναι ο νομός Ροδόπης, το μόνο νομό που η ΝΔ έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω χειραγώγησης του μουσουλμανικού στοιχείου από το τουρκικό προξενείο. Το στοίχημα είναι να κερδηθεί στις δεύτερες εκλογές ο νομός. Στο νομό τις επόμενες μέρες θα πάνε οι Ντόρα Μπακογιάνη, Κωστής Χατζηδάκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ θα πάει και ο πρώην πρωθυπουργός.

Στραμμένα τα βλέμματα για «νέο Έβρο»

Τώρα, τα βλέμματα κυβέρνησης αλλά και ΝΔ ως εν δυνάμει κυβέρνηση είναι στραμμένα στον Erdogan. Στενοί συνεργάτες του προέδρου έχουν διαπιστώσει προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει ένα νέο «Έβρο» δηλαδή μία συντονισμένη προσπάθεια για να προωθήσει λαθρομετανάστες εκμεταλλευόμενη το χαμήλωμα της στάθμης του νερού στο ποτάμι αλλά κυρίως την… υπηρεσιακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό το επιτελείο της ΝΔ παρακολουθεί από κοντά το θέμα και επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις πολλών που έλεγαν ότι ο Ερντογάν δεν αλλάζει την πολιτική του παρά το lifting των υπουργών του.

H κόντρα με ΠΑΣΟΚ για τους φόρους

Την ίδια ώρα στη Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πετροβολάει την κυβέρνηση για το χαμηλό φόρο στα μερίσματα. Βέβαια, σε εκπομπή ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης υποβάθμισε το θέμα θεωρώντας ότι είναι ένα θέμα ηθικής αξίας και ότι η αύξηση του φόρου στα μερίσματα δεν θα αποδώσει πάρα ελάχιστα εκατομμύρια. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να κρατήσει τις δυνάμεις του.

Αλλαγή τακτικής από Τσίπρα, περιχαρακώνει τις περιοχές του

Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει τις Σέρρες και τα Δωδεκάνησα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καλά και θα πάει υποψήφιος στη Α Πειραιά, στο Ρέθυμνο και στο Δυτικό Τομέα Αθήνας. Στην Α Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε και πολύ καλά, πήρε κάτω από το γενικό ποσοστό του ενώ στο Ρέθυμνο έχασε και την δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ. Όμως, έχει περιθώρια να πάρει περισστόερα.Τώρα όσον αφορά το Δυτικό Τομέα Αθηνών, θα κάνει ότι μπορεί να διατηρήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ διότι ενδεχομένως να χάσει την έδρα του ο στενός σύμβουλός του Γιάννης Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης