Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάντζος: Εξόφθαλμη η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μάντζος: Εξόφθαλμη η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά λέει στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
Για έλλειψη αξιοπιστίας κι εξαπάτηση των πολιτών κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ειδικότερα, ο κ. Μάντζος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπόσχεται αύξηση μισθών κατά 25% τη τετραετία ενώ στο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε στην ΕΕ προβλέπει 13%. «Άλλα λέει μέσα κι άλλα λέει έξω», ανέφερε ο κ. Μάντζος. Επισήμανε ότι η πολιτική των επιδομάτων της ΝΔ απέτυχε και την κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση του ΙΟΒΕ για τους μισθούς. Επανέλαβε, επίσης, ότι μπορεί να γίνει αλλαγή κατεύθυνσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς έχει δοθεί προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου και για δέσμευση του 30% το τέλος του 2023 με συνέπεια όλα να είναι εφικτά.
Παράλληλα, επέκρινε τον Μητσοτάκη για εξόφθαλμη προσπάθεια ταύτισης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Χωρίς καμία αμφιβολία θα στήριζε τον Τσίπρα καθώς του λείπουν τα σκιάχτρα και τα φόβητρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Θα έχει πια δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση».

Όχι σε συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε εμφατικά τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ αφού «είναι βαθιές οι στρατηγικές και προγραμματικές διαφορές» γεγονός που φάνηκε, όπως είπε, στο εκλογικό αποτέλεσμα.
«Αν η ΝΔ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών θα πάει τη χώρα για τρίτες εκλογές. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει από πριν ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Έχει κι άλλες επιλογές, στο υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος .
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος δήλωσε πώς η αυτοδυναμία της ΝΔ που η ίδια έχει ταυτίσει με την σταθερότητα είναι μια επιλογή που πρέπει να επιβεβαιωθεί με το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν δεν πετύχει αυτοδυναμία, είναι δική της αποτυχία. Πρέπει να βρει τους τρόπους και τους συνεταίρους. Το να δημιουργεί νέο εκβιασμό δεν προσφέρει τίποτα, είναι αντιδημοκρατικό και αφαιρεί από τη δημόσια συζήτηση. Το διακύβευμα είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας», τόνισε.
Ο κ. Μάντζος ρωτήθηκε για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα δεχόταν ντιμπέιτ ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη και Αλέξη Τσίπρα απάντησε πώς το ντιμπειτ πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ότι το ντιμπέιτ των δύο είναι ενεργό εδώ και καιρό.

Ανερμάτιστες πολιτικές από ΣΥΡΙΖΑ

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανερμάτιστες πολιτικές, θολό στρατηγικό σχεδιασμός κι επανέλαβε πως λειτουργεί ως χορηγός της ΝΔ. «Εμείς δεν είμαστε φωτοβολίδα, είμαστε φάρος ελπίδας για τους αγώνες και τα όνειρα της νέας γενιάς για την πατρίδα μας», σχολίασε για την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα που θα σβήσει».
Τέλος, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε τη συζήτηση για τη στάση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη . «Προφανώς δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή καμία απόπειρα παρέμβασης στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Χρειάζεται φειδώ στις δημόσιες τοποθετήσεις όλων για την μουσουλμανική μειονότητα. Το ζήτημα εκεί είναι βαθύτατα πολιτικό και αναπτυξιακό, το μοναδικό αντίδοτο είναι η ανάπτυξη. Έχουμε χειροπιαστό αποτύπωμα για την ισότητα ευκαιριών κτλ στη Θράκη -στο πλαίσιο λειτουργίας της διακομματικής, το κόμμα συμμετείχε παραγωγικά, με προτάσεις που έγιναν δεκτές και έγιναν μέρος του πορίσματος», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης