Πολιτική

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Εκλογές τον Αύγουστο εάν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Εκλογές τον Αύγουστο εάν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την αναμόρφωση του ΕΣΥ
Σχετικά Άρθρα
Στο δίλημμα «αυτοδυναμία ή τρίτες εκλογές τον Αύγουστο» επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη», ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου.
Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «η κάλπη είναι άδεια και οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν», ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίηση του αλλά και «ευθύνη για να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να είναι χρήσιμος ως πολιτικός και ως πρωθυπουργός».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην θεωρήσει κανείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και να μην επιδειχθεί αλαζονεία. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση με ένα νόμο που δίνει μπόνους στο πρώτο κόμμα. Σχετικά με τις τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης νομοτελειακά θα οδηγηθούμε εκεί αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία.

Η αναμόρφωση του ΕΣΥ

Με αφορμή τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε θα ασχοληθεί προσωπικά με την αναμόρφωση του ΕΣΥ και είπε ότι η πρόκληση είναι μεγάλη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Το debate

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το debate που έγινε και αυτό που θα γίνει είπε ότι θεωρεί ότι ακούστηκαν χρήσιμα πράγματα και οι δημοσιογράφοι έκαναν καλά την δουλειά τους. «Δουλειά τους είναι να μας στριμώχνουν», είπε και πρόσθεσε ότι είναι μια ευκαιρία να ακουστούν τα προγράμματα των κομμάτων και οι θέσεις τους.
«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός και οι πολίτες σκέφτηκαν πολύ για να κάνουν αυτή την επιλογή στις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά για τι ψηφίζουν» είπε χαρακτηριστικά.
Για το αν θα κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν έχουμε προεδρικό σύστημα αλλά κοινοβουλευτικό και η τηλεμαχία γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν θα μάθουν κάτι καινούριο από ένα debate ανάμεσα σ εμένα και τον κ. Τσίπρα.
Για την συμμετοχή των πολιτικών σε «ψυχαγωγικές» εκπομπές είπε ότι είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσουν καλύτερα οι πολίτες. Να φεύγουμε από τα κλισέ.

danah.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης