Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 21% για τη ΝΔ, με 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική η Βουλή

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 21% για τη ΝΔ, με 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική η Βουλή
Στις 21 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκεντρώνει 39% στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων).
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο μόλις 18%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5% και το ΚΚΕ 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5%.
Όπως απορρέει από την έρευνα, οι 9 στους 10 (91%) όσων ψήφισαν ΝΔ το Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή το Μάιο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου. 
Σχεδόν 3 στους 4 ψηφοφόρους (73%) όλων των κομμάτων σκέφτονται να ψηφίσουν ό,τι ψήφισαν και στις 21 Μαϊου, ενώ το 14% δηλώνει ότι θα κάνει άλλη επιλογή. Το 3% απαντά ότι ίσως δεν πάει να ψηφίσει αυτή τη φορά, ενώ στο 10% είναι εκείνοι που επιλέγουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.
Το 82% απαντά «σίγουρα ναι» στην ερώτηση «θα πάτε να ψηφίσετε», ενώ το 10% απαντά «μάλλον ναι», ενώ «όχι» (μάλλον όχι 2% και σίγουρα όχι 2%) απαντά το 4%.
Το 98% των προτιθέμενων να φηφίσουν ΝΔ δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 96% και 94% για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.
Το 73% σκέφτεται να ψηφίσει το ίδιο κόμμα που ψήφισε στις 21 Μαϊου, το 14% να ψηφίσει άλλο κόμμα, ίσως δεν ψηφίσω λέει το 3%, ενώ δεν ξέρω σίγουρα/ δεν απαντώ λέει το 10%.
Το 91% όσων ψήφισαν ΝΔ τον Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΝΔ, το 6% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.
Το 80% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 15% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.
Το 77% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 18% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.
Ενας στους πέντε (22%) λέει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάση θυσία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, το 31% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο, ενώ προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει τότε να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες, επιλέγει το 39%.
Τα ευρήματα τις δημοσκόπησης σε πίνακες και διαγράμματα:
katanomi-anapofassiston.png
katanomi-edron.png
prothessi-anagogi_1.png
prothessi-oles_1.png
apoxi.png
apoxianakomma.png
tithakano.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης