Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διακαναλική Τσίπρα: Η ΝΔ θέλει να σαρώσει τις πολιτικές και ηθικές αντιστάσεις - Να μην έχουμε καθεστώς Μητσοτάκη

Διακαναλική Τσίπρα: Η ΝΔ θέλει να σαρώσει τις πολιτικές και ηθικές αντιστάσεις - Να μην έχουμε καθεστώς Μητσοτάκη
Η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση «θα καθορίσει το ποιος και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα 4 χρόνια», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Τόνισε ότι αντιπαρατίθενται δύο εναλλακτικά σχέδια διακυβέρνησης και συγκρούονται δύο διαφορετικές εναλλακτικές στρατηγικές, καλώντας τους πολίτες με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αποτρέψουν την «τρομακτική εκδοχή» που επιδιώκει, όπως είπε, η στρατηγική της ΝΔ για συγκρότηση ενός «ασύδοτου καθεστώτος», παράλληλα με μια «κατακερματισμένη και ανίσχυρη» αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι αυτές οι εκλογές «δεν είναι ο δεύτερος γύρος», αλλά «μια νέα εντελώς διαφορετική αναμέτρηση», «οι εκλογές αυτές έχουν μια διπλή ιδιαιτερότητα: Ακολουθούν τη πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση του Μάη, αλλά ταυτόχρονα γίνονται με άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής». Σημείωσε ότι δεν παραβλέπει ότι γίνονται κάτω από το βάρος του συσχετισμού που δημιουργήθηκε στις 21 Μαΐου και με δεδομένη την ήττα της στρατηγικής της απλής αναλογικής.

Τίποτα δεν κρίθηκε πριν ψηφίσει ο λαός

Επιμένω όμως ότι τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο ίδιος ο λαός αποφανθεί με την ψήφο του», τόνισε. Είπε πως «σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπως και σε κάθε αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής εκ των πραγμάτων τίθενται διλήμματα που αφορούν την επόμενη ημέρα.
Ποια κυβέρνηση; Ποιο πρόγραμμα; Τι θα σημάνει το όποιο αποτέλεσμα στη ζωή των πολιτών».
Υπογράμμισε ότι στις 25 Ιουνίου «δύο είναι τα εναλλακτικά προγράμματα και τα εναλλακτικά σχέδια διακυβέρνησης που τίθενται στην κρίση των πολιτών.

Η ΝΔ επιδιώκει να συγκροτήσει καθεστώς

Αυτό τη ΝΔ με τις φανερές, αλλά κυρίως τις κρυφές πλευρές του, που αναφέρονται στο μεσοπρόθεσμο που πριν από δύο μήνες κατέθεσε ως κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Ανέφερε ότι τα διλήμματα που προκύπτουν για κάθε πολίτη είναι:
«Ισχυρή κοινωνία, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, ή όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει; Ισχυρή δημοκρατία, ή απαξίωση του Κράτους δικαίου; Ισχυρή οικονομία, που στηρίζεται στη γνώση, την καινοτομία, την έρευνα, τη συνεργασία, ή η ασυδοσία των αγορών που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια; Οι πελατειακές σχέσεις, τα δίκτυα των προνομιούχων, η παντοδυναμία των funds, η τεράστια ανακατανομή πλούτου και περιουσιών; Δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου προσβάσιμη σε όλους, ή κλείσιμο δημόσιων δομών, νοσοκομεία ΝΠΙΔ, ακόμη και διαλογή ασθενών; Αξιοπρέπεια και ασφάλεια στην εργασία, με καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες, ή επισφαλής, ανασφάλιστη και υποαμειβόμενη εργασία που τροφοδοτεί μια στρεβλή ανάπτυξη που ευνοεί ελάχιστους;».

Η ΝΔ θέλει να συγκροτήσει καθεστώς

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι σε αυτές τις εκλογές «εκτός από τα προγράμματα συγκρούονται και δύο διαφορετικές εναλλακτικές στρατηγικές». Είπε συγκεκριμένα ότι «η στρατηγική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη: επιδιώκει όχι απλά να νικήσει στις 25 και στις 26 να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά επιδιώκει στις 26 να συγκροτήσει καθεστώς. Ανεξέλεγκτο, ασύδοτο, ισοπεδωτικό. Επιδιώκει μια τετραετία χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις. Γι' αυτό και βασικός στόχος της ΝΔ είναι μια κατακερματισμένη, ανίσχυρη και αναποτελεσματική αντιπολίτευση». Πρόσθεσε ότι «βασικός της στόχος και επιδίωξη είναι επίσης μια 7κομματική, ακόμη και 8κομματική Βουλή. Δηλαδή μια Βουλή γραφική και απαξιωμένη, με μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη κι ένα πολιτικό σκηνικό που θα παραπέμπει σε χώρες και δημοκρατίες με απολυταρχικές κυβερνήσεις».
«Πιστεύουμε ότι αυτή η τρομακτική εκδοχή πρέπει να αποτραπεί. Έχουμε χρέος να την αποτρέψουμε», υπογράμμισε και κάλεσε «κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη με τη ψήφο του στις 25 Ιούνη να αποτρέψει αυτή την τρομακτική εκδοχή στην κάλπη. Ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γιατί ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημαίνει ισχυρή κοινωνία. Σημαίνει υγιής δημοκρατία».

Για το ναυάγιο στην Πύλο

Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία για όλους, σχολίασε ο κ. Τσίπρας για το ναυάγιο στην Πύλο, για κάποιους έχει μεγαλύτερα αξία ανάλογα με το πού γεννιούνται οι άνθρωποι.
«Εμείς είμαστε εδώ, για να υπηρετούμε αξίες. Δεν μπήκα στην πολιτική για να κοιτώ το πολιτικό κόστος, αλλά για να υπηρετώ αξίες. Για εμάς δεν έχει διαφορά που ήταν πρόσφυγες, ήταν άνθρωποι. Έθεσα κρίσιμα ερωτήματα, ο υπηρεσιακός υπουργός που ήταν υπουργός του κ. Μητσοτάκη έπεσαν σε μια σειρά από αντιφάσεις.
Οι μαρτυρίες των ναυαγών είναι συγκλονιστικές. Είμαι ο τελευταίος που θα επιρρίψω ευθύνες στο ελληνικό Λιμενικό σώμα είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως είχαν άλλο επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Αν υπάρχουν ευθύνες, αυτές αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την ηγεσία του Λιμενικού, τον υπηρεσιακό υπουργό και την ΕΕ, συμπλήρωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δείχνει και σε αυτό το θέμα την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της.

Για τη Ροδόπη

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη, που λίγη ώρα νωρίτερα, κατά τη δική του διακαναλική είχε υποστηρίξει ότι παρείχε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δύο ενημερώσεις για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, όσο ήταν πρωθυπουργός. ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:
«Με φέρνετε σε δύσκολη θέση, γιατί δεν έχω συνηθίσει δημόσια να μιλώ για απόρρητα και άκρως εμπιστευτικά. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, διότι βλέπω ότι αυτήν ήταν μια στρατηγική επιλογή που έχει να κάνει με την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη να μην υπάρχει κανένα σημείο άλλου χρώματος στο χάρτη, αλλά και με τη σκοπιμότητά του να ψαρέψει ψήφους της ακροδεξιάς. Εγώ επί 4,5 χρόνια έστελνα τον αρχηγό της ΕΥΠ να τον ενημερώσει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε.
«Αισθάνομαι, λοιπόν, ότι έχουμε να κάνουμε με μια αθλιότητα και ανευθυνότητα, όταν στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά στον υποψήφιο της ΝΔ, αποκαλύπτοντας ότι
επρόκειτο για «στρατευμένο» στην Άγκυρα πολιτευτή», είπε.
«Το κάνω και για έναν ακόμη λόγο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι μίλησε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Στο ίδιο έγγραφο υπήρχε αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ

«Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσου ανεύθυνα να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια, ή να κάνει δηλώσεις εθνικοφροσύνης, σημειώνοντας ότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.
Ο κ. Μητσοτάκης μου ζητούσε να πω ότι 20.000 πολίτες είναι υποκινούμενοι. Πάει πολύ, ωστόσο, σχολίασε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας ότι στο ίδιο έγγραφο υπήρχε αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ.
Αν υπήρχε Νόμπελ ανευθυνότητας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης με αυτή τη στάση του σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Το να ζητάει κανείς δηλώσεις εθνικοφροσύνης από μουσουλμάνους βουλευτές μας δεν είναι κάτι καινούριο: το έχουν κάνει οι κ. Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σκέρτσος τακτικές Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη».
«Δηλώσεις εθνικοφροσύνης» από βουλευτές που ορκίζονται στο Σύνταγμα δεν θα κάνουμε εμείς.
Είναι ντροπή, δεν θα τον ακολουθήσουμε» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσθέτοντας πως ο «ωμός εκβιασμός» της κυρίας Μπακογιάννη μπροστά στις κάμερες έγινε για να τον ακούσει κάθε κοινωνική ομάδα, ισχυρίστηκε.
«Όποιος βρεθεί απέναντι, θα περάσει δύσκολα» ήταν το μήνυμα, κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε το ναυάγιο για να ματαιώσει  το ντιμπέιτ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι νέες εξαγγελίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ, δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε πριν δύο μήνες.
Δεν υπάρχει δηλαδή δημοσιονομικός χώρος, για να υλοποιηθούν, δήλωσε, ρωτώντας τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς, τα 700.000 ενυπόθηκα δάνεια, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το σχέδιο Πισσαρίδη.
Έθεσε επίσης το ερώτημα για το μέλλον του ΕΣΥ.
Βλέπετε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει αυτήν την συζήτηση, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «φρόντισε να εκμεταλλευθεί ένα τραγικό γεγονός, το ναυάγιο, για να ναυαγήσει τον ντιμπέιτ των πέντε».

Για το μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι από τα ελληνικά νησιά πέρασαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες.
«Η Ελλάδα εκείνη την περίοδο έγινε συνώνυμο της ανθρωπιάς.Και είπα ότι ήμασταν περήφανοι για αυτό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, απαριθμώντας προσωπικότητες που έδιναν τα εύσημα στην Ελλάδα.
«Αυτό ήταν το έπος της χώρας: να γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς σε όλο τον πλανήτη» σημείωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΕ για αλλαγή στάσης
. Έκανε λόγο για μια δύσκολη συμφωνία για την συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας ως αρνητικό το σκέλος παραμονής προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
«Δεν είμαστε περήφανοι που υπήρχε τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων στα κέντρα μας παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως το 2019 παραδώσαμε ένα κέντρο στην Μόρια που είχε 5.000 κατοίκους και όχι 15.000, όπως τόνισε.
Εμείς αυτό πιστεύουμε, αυτές είναι οι αξίες μας, αυτό κάναμε» τόνισε, αναφερόμενος στην προτεραιότητα διάσωσης της ανθρώπινης ζωής.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη

Τα περί διαλογής ασθενών, γιατί άκουσα την απάντηση του κ. Μητσοτάκη, τα είπε ο κ. Πνευματικός, δεν τα είπα εγώ, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας ότι δεν υλοποιήθηκε αυτός ο σχεδιασμός γιατί ήρθε η πανδημία.
Ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι η υγεία μας είναι πολύ ακριβή, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως και περικοπή των δαπανών για την υγεία.
Η χώρα μας είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη για την υγεία, είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως η χώρα μας έχει μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα χώρο κερδοσκοπίας και αυτό οδηγεί στην απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, υποστήριξε.
Είναι πολιτική επιλογή που έρχεται από το μέλλον, από αυτά που θα δούμε το επόμενο διάστημα σχολίασε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ.
Τέλος, μιλώντας για την οδοντιατρική υγεία είπε ότι το 77,2% των πολιτών που έχουν ανάγκη, δεν πηγαίνουν στον οδοντίατρο για οικονομικούς λόγους.
Πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια: η δημόσια και δωρεάν υγεία στη χώρα μας είναι μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη.

Για το Μεταναστευτικό

Είναι προφανές ότι η Ευρώπη ακολουθεί μια αδιέξοδη πολιτική στο μεταναστευτικό υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θυμίζοντας ότι η δημιουργία της Συνόδου του Νότου υπήρξε δική του πρωτοβουλία.
Είναι εξαιρετικά κρίσιμο το ζήτημα της αναθεώρησης του Δουβλίνου ΙΙ, το οποίο θα προβλέπει δίκαιο καταμερισμό, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ έχει ως δόγμα τους φράχτες, την Ευρώπη φρούριο, τόνισε.
Αλλά όσο ψηλούς φράχτες και να φτιάχνουμε, η απελπισία θα βρίσκει όρια για να τους υπερπηδά, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει κοινή εθνική στάση, αλλά κοινός βηματισμός στον ευρωπαϊκό Νότο.
Ο κίνδυνος την επόμενη ημέρα για τη χώρα με δεδομένα τα δείγματα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος «ορμπανοποίησης» της πολιτικής ζωής.
Σε κάθε περίπτωση παλεύουμε να υπάρχει μια υγιής Δημοκρατία, σχολίασε.

Το Μεσοπρόθεσμο δείχνει πως η ΝΔ υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιήσει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιήσει και δεν λέει αυτά που θα υλοποιήσει.
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είπε, στην επόμενη τετραετία θα έχουμε μείωση κατά 730 εκατομμύρια για τις μισθολογικές δαπάνες.
«Ή θα έχουμε μειώσεις ή απολύσεις στο δημόσιο» πρόσθεσε.
«Έχω δηλώσει ανοιχτά και καθαρά πως στην περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υπάρξει κατάθεση ενός νέου Μεσοπροθέσμου. Εμείς προβλέπουμε ένα συνολικά διαφορετικό σχεδιασμό με πλαφόν στα κέρδη ενέργειας και φορολόγηση των υπερκερδών σε ποσοστό 90%», είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει έξω από το πλαίσιο που εξασφαλίζει ένα δημόσιο χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας, αλλά μπορεί να έχει έναν άλλο δημοσιονομικό χώρο.
Ως χώρα, είπε, πρέπει να βάλουμε ως εθνικό στόχο να συνεχίζουμε να αυξήσουμε τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.
«Μας κοροϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης. Μας λέει ότι θα κάνει αυξήσεις, τη στιγμή που δεν λέμε παράλογα πράγματα. Έχουμε κυβερνήσει και ξέρουμε τι σημαίνει δημοσιονομική υπηρεσία και σταθερότητα», δήλωσε.

Τα skertsonomics και η μείωση του ΦΠΑ

Ερωτηθείς σχετικά με την οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «skertsonomics» αναφορικά με τη θέση ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ευνοήσει τους πλούσιους, για να τονίσει ότι «η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ είναι κάτι που ευνοεί τα χαμηλότερα εισοδήματα».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με τον πληθωρισμό που υπάρχει, ουσιαστικά «έχει κρύψει έναν φόρο διατηρώντας σταθερούς τους συντελεστές των έμμεσων φόρων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογράμμισε τις βασικές θέσεις του κόμματος, μεταξύ άλλων, για μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, κατάργηση της απόδοσης του ΕΦΚ για αγρότες και κτηνοτρόφους και ουσιαστικούς ελέγχους, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, με θέσπιση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, και απόδοση του από το 2024 στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξηση μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους στο ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλους, ουσιαστική ρύθμιση χρεών για τους ελεύθερους επαγγελματίες ταυτόχρονα με ολιστικό πλαίσιο για προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να κρύψει την αλαζονεία του για τη συνταγματική αναθεώρηση

Αναφορικά με το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρηση και του άρθρου 16, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «ο κ. Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να κρύψει την αλαζονεία του ότι θα πάνε μόνοι τους στη συνταγματική αναθεώρηση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό δεν θα αφορά μόνο το άρθρο 16 αλλά και άλλα άρθρα του Συντάγματος «με βασικό στόχο να γίνει συνταγματικά δεδομένη η κερδοσκοπία του ιδιωτικού χώρου και στην υγεία και στην παιδεία και στο νερό και στην ενέργεια».
«Αν μπορούσε κάποιος να με πείσει ότι στην Ελλάδα, αναθεωρώντας, θα είχαμε επενδύσεις και Χάρβαρντ, Κέμπριτζ και Οξφόρδη, τότε θα το συζητούσα, αλλά δεν πρόκειται γι' αυτό», είπε ειδικότερα για το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Υποστήριξε ότι το σχέδιο της ΝΔ είναι «να γίνει και η τριτοβάθμια παιδεία χώρος που θα ευνοείται η προοπτική της κερδοφορίας, να αυξηθούν δραματικά οι ιδιωτικές δαπάνες για την παιδεία και ταυτόχρονα να μειωθούν δραματικά οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία». Είπε ότι σε αυτό κατατείνουν οι επιλογές της ΝΔ, επικαλούμενος την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που «ήταν τέχνασμα», όπως είπε, για να περνάνε λιγότεροι στα ΑΕΙ και συνεπώς να χρειάζονται λιγότερες δαπάνες και λιγότερα τμήματα.
Υπογράμμισε ότι, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την ενίσχυση των πανεπιστημίων, επαναλαμβάνοντας τις σχετικές προτάσεις του κόμματος επ' αυτού.

Για ΑΟΖ

Έχουμε τονίσει την ανάγκη η χώρα να προβεί στην άσκηση αυτού του δικαιώματός της στην Μεσόγειο.
Λέμε ότι η χώρα πρέπει να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια βόρεια και ανατολικά της Κρήτης, αλλά και να υπάρξει διαπραγμάτευση με όλες τις όμορες χώρες, για να οριστεί από κοινού η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, παραπέμποντας το διμερές ζήτημα με την Τουρκία στο Δικαστήριο της Χάγης.

Κανείς στη χώρα δεν ενδιαφέρεται αν ο καημός του κ. Ανδρουλάκη είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορώ να ξέρω ποιες είναι οι ενδόμυχες θέσεις του κ. Ανδρουλάκη, ξέρω ότι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία της απλής αναλογικής».
«Κανένας στη χώρα δεν ενδιαφέρεται αν ο καημός του κ. Ανδρουλάκη είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος ενδιαφέρεται ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιες θα είναι οι αντιστάσεις απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη πολιτική, ενδιαφέρεται να υπάρχει μια δύναμη να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον κ. Μητσοτάκη.
Για το αν κάποιος θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη -για να θυμηθώ και τον Ιζνογκούντ- δεν ενδιαφέρεται», σχολίασε.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης