Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποιεί το Λιμενικό και τη χώρα - Δίνει επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα

Πυρά Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποιεί το Λιμενικό και τη χώρα - Δίνει επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα
"Eίμαι σίγουρος ότι η Χαλκιδική θα στείλει και πάλι το μήνυμα της μεγάλης νίκης στην κάλπη της 25ης Ιουνίου", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για στοχοποίηση του Λιμενικού για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, δίνοντας επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα.
«Είναι πολύ λυπηρό αυτό το οποίο γίνεται τις τελευταίες μέρες με τη στοχοποίηση του Λιμενικού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Και είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα να αναπαράγονται από την επίσημη Τουρκία και την τουρκική προπαγάνδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
m3_6.JPG
Και πρόσθεσε «ας είναι όμως, ας τα κρίνουν αυτά οι πολίτες. Νομίζω ότι μας γνωρίζουν πια αρκετά καλά όλους, έχουν κάνει τις επιλογές τους. Αυτό που τους ζητούμε ουσιαστικά είναι να ξανακάνουν την ίδια επιλογή στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, η οποία ήταν μια επιλογή επιβράβευσης μιας σκληρής δουλειάς η οποία έγινε εδώ και τέσσερα χρόνια. Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν και μια επιλογή προσδοκίας για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης».

Περί εκλογών

«Είμαι σίγουρος ότι η Χαλκιδική θα στείλει και πάλι το μήνυμα της μεγάλης νίκης στην κάλπη της 25ης Ιουνίου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα επαγρύπνησης, «ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Οι εκλογές γίνονται στις 25 Ιουνίου με όλες τις κάλπες άδειες, που πρέπει να ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».
Κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους και να ξανακάνουν την ίδια επιλογή που έκαναν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ψηφίζοντας ΝΔ, ενώ εστιάζοντας στο νομό Χαλκιδικής ανέφερε ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή.
Όπως ανέφερε «το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ήταν σημαδιακό για τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσουμε στο δρόμο της προκοπής και της εθνικής υπερηφάνειας. Πρέπει, όμως, να επανεπιβεβαιωθεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου με ακόμα υψηλότερα ποσοστά από αυτά που πετύχαμε στις προηγούμενες εκλογές.
Επειδή τώρα έχουμε μία πολύ καλή εικόνα του εκλογικού χάρτη, ξέρουμε πού πήγαμε πολύ καλά, πού πήγαμε καλά, πού μπορούμε να πάμε καλύτερα. Σε κάθε περιοχή την οποία επισκέπτομαι θέλω να θέτουμε και ειδικούς στόχους που αφορούν την εκλογική περιφέρεια στην οποία βρίσκομαι.
Εδώ, λοιπόν, στη Χαλκιδική ένα στόχο έχουμε: πάμε να βγάλουμε δύο έδρες. Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας.Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα.
Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης.
Θέλω, λοιπόν, κι από δω να στείλω ένα μήνυμα, σε όλες και σε όλους: τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα και εδώ στη Χαλκιδική θα το ακούσουν συμπολίτες μας και μπορεί να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους. Όπως νομίζω ότι θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός.
Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά πράγματα γι’ αυτά τα οποία πετύχαμε τα τέσσερα χρόνια τα οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του τόπου. Ένα πράγμα μόνο, το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι αυτή η στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
«Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε την Κυριακή που μας έρχεται. Θα ψηφίσουμε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κοινωνικό κράτος, θα ψηφίσουμε για την υγεία μας, γιατί για μένα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα», υπογράμμισε.
«Θα ψηφίσουμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τις συντάξεις μας. Για το πώς οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται, γιατί θα αυξάνονται οι συντάξεις με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί πολύ απλά θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς και δεν είδαν τις αυξήσεις που θα περίμεναν.
Όλα αυτά αποτελούν δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, για να μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη, πρέπει να έχουμε το βράδυ της Κυριακής μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Επειδή είναι πιθανό στην επόμενη Βουλή να έχουμε περισσότερα των πέντε κομμάτων, γι’ αυτό και σας ζητώ να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών μας. Για να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής, με ορίζοντα τετραετίας, που θα μπορεί και να υλοποιήσει όλες τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες σας έχω μιλήσει, αλλά να εξακολουθεί να κρατεί και σταθερό το σκάφος της χώρας σε δύσκολες συγκυρίες», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Διότι στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης.
Όλοι οι άλλοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Ποιος θα έχει το ρετιρέ της κεντροαριστερής πολυκατοικίας. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Ας τα λύσουν αυτά μετά τις εκλογές, θα έχουν,εξάλλου, χρόνο. Θα έχουν και χρόνο να αναλογιστούν τι είναι αυτό το οποίο πήγε στραβά. Γιατί έπεσαν στο 20%. Γιατί όταν όλα τα παρουσίαζαν μαύρα, όλα τοξικά, «για όλα φταίει ο Μητσοτάκης». Ό,τι συνέβαινε στον κόσμο έφταιγε ο Μητσοτάκης. Για τα πάντα έφταιγε. Εν πάση περιπτώσει, ας βρουν και αυτοί το δρόμο τους. Δεν είναι το κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή.
Το κύριο μέλημά μας είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και γι’ αυτό σας ζητώ αυτή τη δύναμη, την ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να πάμε τη χώρα μπροστά», σημείωσε.
«Σας εγγυώμαι ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα μιλάμε για μία διαφορετική, για μία πολύ καλύτερη Ελλάδα. Σας ζητώ τη δύναμη να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
m2_8.JPG
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο του Πολυγύρου και αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης