Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Πρώτος εγώ θέτω εαυτόν στην κρίση του κόμματος - Ριζική αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση - Αναλαμβάνουμε ευθύνες

Τσίπρας: Πρώτος εγώ θέτω εαυτόν στην κρίση του κόμματος - Ριζική αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση - Αναλαμβάνουμε ευθύνες
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι οι ευρωεκλογές μετά από έναν χρόνο
Δηλώσεις για τη μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Έχουμε υποστεί σοβαρή εκλογική ήττα, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων λέγοντας χαρακτηριστικά πως θέτει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο κόμμα από τη βάση, ενώ θα ανανεωθεί με νέα πρόσωπα.
Οπως είπε, είναι αρνητικό το ότι μπήκαν στη Βουλή τρία ακροδεξιά κόμματα. Σε αυτό έχει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία που διολίσθησε σε ακραίο και διχαστικό λόγο.
Οταν δεξιά και ακροδεξιά προελαύνουν, οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να ετοιμάζουν τις αντιστάσεις τους. Απαιτείται νηφάλια εκτίμηση αλλά και γρήγορες αποφάσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι οι ευρωεκλογές μετά από έναν χρόνο.
Οπως είπε, για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος και αυτός να αποτιμηθεί με περηφάνεια, αλλά πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος, πιο ελπιδοφόρος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για τις οριστικές μας αποφάσεις. Τα μέλη θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική.

Επιπλέον, μίλησε για ενότητα, ευθύνες ως νέα αντιπολίτευση αφήνοντας όμως παράλληλα αιχμές για την νοοτροπία στελεχών που οδήγησαν σε αυτό το ναυάγιο.

Παρά το βαρύ εκλογικό αποτέλεσμα, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν λίγο μετά τις 21:00 έφτασε στα γραφεία ο πρόεδρος.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης