Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: 120 μεταρρυθμίσεις - Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη Δημόσια Υγεία - Μην απογοητεύσουμε τους πολίτες

Μητσοτάκης στο υπουργικό: 120 μεταρρυθμίσεις - Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη Δημόσια Υγεία - Μην απογοητεύσουμε τους πολίτες
Ξεκινάμε τη θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Το στίγμα, τις βασικές προτεραιότητες αλλά και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης παρουσίασε στην εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε στο νέο κυβερνητικό σχήμα πως «δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ξεκινάμε τη θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων», υπογράμμισε πως το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα αφορά τη μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους και την οργάνωση του κράτους ενώ το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις, όπως το θέμα της επιστροφής της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

Πολλές οι ευθύνες μας

«Οι ευθύνες μας είναι πολλές.
Οι πολίτες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις» είπε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που να παίρνει υψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές.

Πολιτική κακοφωνία

«Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία.
Μπορεί να προκαλούν πολιτική κακοφωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε αρνητικό πείραμα την απλή αναλογική.
«Θα ξεκινήσω άμεσα τις επισκέψεις μου σε όλα τα υπουργεία με πρώτο το υπουργείο Οικονομικών» είπε ο κ.Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «η αποστολή μας δεν τελειώνει με την νομοθέτηση, αρχίζει στην νομοθέτηση».

Τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες

Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:
- Καλύτεροι Μισθοί
- Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
- Καλύτερο Κράτος και
- Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.
Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε στους υπουργούς του ότι «οι μπλέ φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας».
«Έχουμε κτίσει στέρεη σχέση με τους πολίτες, την οποία πρέπει να ενδυναμώσουμε χωρίς καμία έπαρση και αυταρέσκεια.
Είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών
Έχουμε πολύ έργο μπροστά μας.
Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους» κατέληξε στην εισήγηση του ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης