Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ - Η «Ομπρέλα» επιχειρεί να εκβιάσει εξελίξεις με διαδικτυακό πανελλαδικό κάλεσμα το Σάββατο (1/7)

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ - Η «Ομπρέλα» επιχειρεί να εκβιάσει εξελίξεις με διαδικτυακό πανελλαδικό κάλεσμα το Σάββατο (1/7)
Θέμα... διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ο Δημήτρης Βίτσας
Σχετικά Άρθρα
Σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις, στον απόηχο της βαριάς ήττας από την ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου αλλά και του Ιουνίου, η κίνηση «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε διαδυκτιακό πανελλαδικό κάλεσμα το Σάββατο (1/7/2023). Κι αυτό τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν φαίνεται να… βιάζεται, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι θα θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος.
Πάντως, στο κάλεσμα τονίζεται ότι αυτό δεν θα γίνει μόνο αν ο Αλέξης Τσίρπας συγκαλέσει για το Σάββατο συνεδρίαση για αυτό τον λόγο.
Η «Ομπρέλα» ή αλλιώς οι «53» θεωρείται η… αξιωματική αντιπολίτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σε άμεση κόντρα με τους «προεδρικούς».

Βίτσας: Συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές

Ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, έχει ταχθεί υπέρ της σύγκλησης του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το τέλος του χρόνου και πάντως όχι πριν τις αυτοδιοικητικές. Στην περίπτωση που το Συνέδριο πραγματοποιηθεί πριν τις αυτοδιοικητικές, η άποψη του κ. Βίτσα είναι ότι «θα είναι ένα συνέδριο πρόχειρο ή αν θέλετε, θα είναι ένα συνέδριο επιβολής των διαθέσεων της ηγεσίας και όχι συνολικής δράσης και σκέψης των μελών του κόμματος, είναι και κάτι άλλωστε που μας έλειψε».
«Θεωρώ ότι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο ένα τέτοιο συνέδριο, να είναι έκτακτο, με την έννοια ότι θα εκλεγούν νέοι αντιπρόσωποι για τη συγκρότηση του συνεδρίου και θα οδηγήσει σε αποφάσεις κατά κύριο λόγο για τις ευρωεκλογές αλλά και για την όλη πορεία του κόμματος σε σχέση με την κοινωνία» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας.
Σημειώνοντας ότι δεν έχουν περάσει ούτε 48 ώρες από την έκδοση του αποτελέσματος, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός και διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν σε αποφάσεις τι θα κάνουμε εσωκομματικά, για τη δομή του κόμματος και τη λειτουργία του στο επόμενο διάστημα».

Η πρόταση για… διαρχία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, προκάλεσε και η τοποθέτηση του περί… διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς εάν φεύγει ο αρχηγός όταν χάνει, δήλωσε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έχω πει και δεν φεύγω από αυτή μου την άποψη, πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δώσει πάρα πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ με το βλακώδες επιχείρημα ότι είναι συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα που έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή, υπό την ηγεσία του έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε και κυβέρνηση». Την ίδια ώρα, όμως, «έχουμε μια σειρά από εκλογικές ήττες ή από αποτυχημένες, θα’ λεγε κανένας, οργανωτικές δραστηριότητες, όσο και αν προσπαθήσαμε, δηλαδή οι δυνάμεις μας στα συνδικάτα και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μικρές, που θα πρέπει και αυτά να τα προσμετρήσει καταρχήν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας» υποστήριξε ο πρώην υπουργός λέγοντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «ο ίδιος θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις είτε αποφασίσει ότι θα μείνει είτε αποφασίσει ότι θα παίξει κάποιο άλλο ρόλο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης