Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πρέπει να εξηγήσει την κωλοτούμπα του 2015» – «Υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα»: Οι δηλώσεις Κούλογλου και Βαρεμένου

«Πρέπει να εξηγήσει την κωλοτούμπα του 2015» – «Υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα»: Οι δηλώσεις Κούλογλου και Βαρεμένου
Βαρεμένος: «Ψυχανεμιζόμουν την παραίτηση – Φυσικά, και υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτόν»
Ο Στέλιος Κούλογλου αλλά και ο Γιώργος Βαρεμένος μίλησαν σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την προεδρία. Μιλώντας στο Ant1, ο Στέλιος Κούλογλου είπε αρχικά: «Δεν περίμενα να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, όμως ήταν μία θαρραλέα απόφαση και σωστή πολιτικά».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αυτό, βέβαια είναι μία απελευθέρωση και για τον ίδιο αλλά και για το κόμμα. Δέχθηκε πολλές επιθέσεις ο Τσίπρας. Έκανε λάθη ο Αλέξης, όμως του φορτώθηκαν και πολλά πράγματα. Πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το 2015, να εξηγήσει την λεγόμενη κωλοτούμπα, να πει πράγματα που μόνο ο ίδιος ξέρει και θεωρώ θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον».
«Το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος θα μπορεί να σταθεί καλύτερα απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και να έρθει σε μία επαφή με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην μονοκρατορία Μητσοτάκη. Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν είχαν καλή χημεία. Τώρα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καλύτερης συνεργασίας» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είχε ακριβή εικόνα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει σχεδόν τα πάντα στον Τσίπρα, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για τις εκλογικές ήττες», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής και αποκάλυψε πως «πήγαινες μια δημοσκόπηση που δεν ήταν καλή, δεν μπορούσε η απάντηση να είναι ότι δεν μπορώ να την δείξω στον πρόεδρο. Γιατί αυτό γινόταν. Υπήρχε ένα κλίμα που δημιουργείτο μια κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Ο Τσίπρας και το είπε και ο ίδιος δεν είχε πληροφορίες για τι πραγματικά γίνεται», ενώ υπογράμμισε πως «έγιναν πολλά λάθη στην προεκλογική εκστρατεία. H εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ κακή».

Βαρεμένος: «Ψυχανεμιζόμουν την παραίτηση – Φυσικά, και υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτόν»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τον κόσμο ότι έλαβε υπόψιν το εκλογικό αποτέλεσμα και να βγει ενδυναμωμένος» επεσήμανε.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Alpha σχολίασε ότι «Ψυχανεμιζόμουν την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Εγώ έβαλα για πρώτη φορά υποψηφιότητα όταν οι δημοσκόποι έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2,7%. Για πρώτη φορά τότε ο Τσίπρας και στις εκλογές του 2009 πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 4,4% και πανηγυρίζαμε. Έχω ζήσει από κοντά αυτή την ιστορική περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από εκεί για να γίνει κυβερνητική δύναμη. Τελικά οδηγηθήκαμε στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Είχε μια “ερωτική σχέση” με το κοινό που τον ακολουθούσε και τον ψήφιζε. Κάποια στιγμή αυτό ράγισε προφανώς».
«Αφού θεώρησε ο Τσίπρας ότι δεν μπορεί να μαγέψει ένα ευρύτερο κοινό με τον τρόπο που το έκανε έως τώρα, οι λόγοι που συνέβη αυτό είναι πολλοί, και έκανε αυτή την κίνηση ιστορικής ευθύνης» πρόσθεσε.
«Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αποδείξεις ότι τα λόγια έχουν να κάνουν με αυτό που πραγματικά πιστεύεις» είπε χαρακτηριστικά. «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα φυσικά υπάρχει, δεν είμαστε προσωπολάτρες. Όσο κι αν αγάπησε ο κόσμος τον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης