Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχωρεί από το ΜεΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα - Αντιπαράθεση με Γ. Βαρουφάκη

Αποχωρεί από το ΜεΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα - Αντιπαράθεση με Γ. Βαρουφάκη
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε προτείνει στην επιτροπή Δεοντολογίας τη διαγραφή της
(upd) Την αποχώρηση της από το ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα, της οποίας οι σχέσεις το τελευταίο διάστημα τόσο με τον Γ. Βαρουφάκη όσο και με άλλα στελέχη του κόμματος είχαν επιδεινωθεί ραγδαία.
Σε ανάρτησή της στο twitter, αναφέρει ότι πήρε την απόφαση όταν πληροφορήθηκε ότι ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε στην επιτροπή Δεοντολογίας τη διαγραφή της.
«Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή: Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25».
Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ.
Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του.
Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο «της ολιγαρχίας και της διαπλοκής».
Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ25» αναφέρει στην ανάρτηση της η κα.Σακοράφα.

Τοποθέτηση Βαρουφάκη

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κάνει tweet στο οποίο έγραφε: «Μόλις εισηγηθήκαμε, με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη και την Λίτσα Αλεξάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα.
Η Μηδενική Ανοχή στην Ολιγαρχία & την Διαπλοκή ξεκινά από το σπίτι μας.
Το ΜέΡΑ25. Το κόμμα που δεν διστάζει να τα βάλει με τους ισχυρούς, ανεξάρτητα κόστους».

Η βράβευση Μπέου και η χειραψία με Μαρινάκη

Σημειώνεται πως η αντιπαράθεση της κας. Σακοράφα με το Γ. Βαρουφάκη και στελέχη του κόμματος σοβούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η Σοφία Σακοράφα ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βράβευσε το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού πρωταθλήματος στίβου.
Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει σάλο και έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.
Τότε η κα.Σακοράφα είχε υποστηρίξει ότι ήταν θεσμική η κίνησή της και ότι η αναγνώριση της στήριξης ενός Δήμου στην προσπάθεια του ελληνικού στίβου, δεν αμβλύνει την αντίθεσή της με τον τρόπο που μπορεί να πολιτεύεται ακόμα και κάποιος που θεσμικά βραβεύεται ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου.
Ωστόσο, η παρουσία της στις 4 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου και παρακολούθησε τους αγώνες μήκους στο Piraeus Street Long Jump και η θερμή χειραψία της με τον Β. Μαρινάκη προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο ΜέΡΑ25, οι οποίες κορυφώθηκαν με το πέρας των εκλογικών αναμετρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης