Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία - «Μπλόκο» σε Προεδρικούς και πασοκογενείς - Δεν άλλαξε το χρονοδιάγραμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία - «Μπλόκο» σε Προεδρικούς και πασοκογενείς - Δεν άλλαξε το χρονοδιάγραμμα
Επικυρώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέας ηγεσίας από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Νέος εκπρόσωπος τύπου ο Σ. Καλπάκης
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών για τη νέα ηγεσία να επικυρώνεται και να πηγαίνει για οριστική διαμόρφωση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου.

Μπλόκο σε Παππά - Πολάκη

Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, στα σχέδια της πλειοψηφίας έφεραν αντιρρήσεις οι «Προεδρικοί» που εκφράστηκαν από τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη καθώς και οι Πασοκογενείς που επηρεάζονται από το Χρήστο Σπίρτζη και προσέβλεπαν στην μετάθεση της διαδικασίας για το Νοέμβριο (μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές) προκειμένου να στηριχθεί μία υποψηφιότητα όπως αυτή του Διονύση Τεμπονέρα.
Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία του οργάνου και κυρίως τα μέλη που εντάσσονται στην Ομπρέλα, ενέμειναν στην ως τώρα ψηφισμένη διαδικασία, δηλαδή στο γνωστό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει εκλογή ηγεσίας στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

Νέος Εκπρόσωπος ο Καλπάκης

Επιπλεόν η ΠΓ ανέδειξε ως αντικαστάτη της Πόπης Τσαπανίδου στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου τον Στέργιο Καλπάκη.
Ο κ. Καλπάκης φαίνεται ότι έχει λάβει το πράσινο φως από το σύνολο των Τάσεων και των ομαδώσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αφού θεωρούν ότι συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την ανανέωση του κόμματος.

Κοινοβουλευτική ενημέρωση

Τέλος, ο προσωρινός Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο Σ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.
Όπως σημειώθηκε, ο Σ. Φάμελλος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης