Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Αυγενάκη με το Προεδρείο της Κ.E.E.E. για τη δημιουργία και ένταξη Αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια

Συνάντηση Αυγενάκη με το Προεδρείο της Κ.E.E.E. για τη δημιουργία και ένταξη Αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια
"Με υπομονή, επιμονή και στοχο-προσήλωση ξεκινάμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας, με την εγγραφή των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων σε αυτά", τόνισε ο Λ. Αυγενάκης
Οι παράμετροι ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία πλαισίου για την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).
Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννη Μασούτη, τους Αντιπροέδρους της ΚΕΕΕ, Ιορδάνη Τσώτσο, Ηλία Χατζηχριστοδούλου , τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Αγνιάδη καθώς και τον υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Μανώλη Αλιφιεράκη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν οι παράμετροι για να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία πλαισίου για την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός στην Βουλή, κατά την παρουσίαση των Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
Ο κ. Αυγενάκης τόνισε σχετικά ότι «με υπομονή, επιμονή και στοχο-προσήλωση ξεκινάμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας, με την εγγραφή των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων σε αυτά.
Αξιοποιώντας τις δομές, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων θέλουμε να εντάξουμε στο θεσμικό τους πλαίσιο τα Αγροτικά Τμήματα, δίνοντας πρόσβαση στα οφέλη μιας ήδη οργανωμένης δομής στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα».
Από την πλευρά του, ο κ. Μασούτης δήλωσε πως «ήταν μια ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφικών, Λευτέρη Αυγενάκη, που ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ευχαριστούμε θερμά.
Να σημειώσω ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη συζήτηση που είχαμε στην πρόταση του Υπουργού για την δημιουργία και την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης