Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου «αδειάζει» ξανά τον Μηταράκη: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία

Το Μαξίμου «αδειάζει» ξανά τον Μηταράκη: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία
Αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια... πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό
Σχετικά Άρθρα
Τα περί κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που ισχυρίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό μπέρδεμα γύρω από το ζήτημα να συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.
«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση, αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για μια υπουργική πρόταση (σσ από τον κ. Μηταράκη) που δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια τύχη, είχε και η πρόταση του κ. Μηταράκη για τους... έφιππους αστυνομικούς.
«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση έχουν γίνει κινήσεις όπως η επαναφορά του ασύλου αλλά και η πανεπιστημιακή αστυνομία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πάντως, ο κ. Μαρινάκης ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει κανέναν άδειασμα κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό αλλά μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή».
Σημειώνεται ωστόσο ότι πρόκειται για το δεύτερο άδειασμα του Μαξίμου στον Μηταράκη, καθώς την Πέμπτη το Μαξίμου απέρριψε και τα περί δημιουργίας έφιππου αστυνομικού σώματος.

Η Μπακογιάννη... συμφωνεί με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Πάντως, το αλαλούμ γγια την τύχη της πανεπιστημιακής αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» συμφώνησε ότι η απόφαση της κατάργησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.Η
Η βουλευτής Χανίων δήλωσε χαρακτηριστικά «για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης