Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χωρίς προσφυγή στο εκλογοδικείο για τους Σπαρτιάτες – Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος επιδιώκουν συνεργασία

Χωρίς προσφυγή στο εκλογοδικείο για τους Σπαρτιάτες – Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος επιδιώκουν συνεργασία
Στη Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιούν ότι οποιαδήποτε προσφυγή θα είναι ατελέσφορη, νομικά έωλη, και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προσφυγή κατά των Σπαρτιατών
Έως το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 2023 μπορούν τα κόμματα, δυνητικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να προσφύγουν στο εκλογοδικείο, δηλαδή στο ανώτατο Δικαστήριο, εναντίον του εθνικού κόμματος Σπαρτιάτες.
Ωστόσο, μετά από συγκέντρωση διαφόρων στοιχείων στη Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιούν ότι οποιαδήποτε προσφυγή θα είναι ατελέσφορη, νομικά έωλη, και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προσφυγή κατά των Σπαρτιατών.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο αναγνωρίζει ότι ο Βασίλης Στίγγας είναι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και δεν υποκρίνεται μυστικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως αρχικώς είχαν υπαινιχθεί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τις 14 Ιουλίου δεν μπορεί κανένα κόμμα να προσφύγει κατά των Σπαρτιατών καθώς η προθεσμία είναι οριοθετημένη έως 15 εργάσιμες ημέρες.

Τι θα συμβεί με τη χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ

Ένα βασικό θέμα το οποίο θα δίξει και τη στάση των υπολοίπων κομμάτων έναντι των Σπαρτιατών είναι και αυτό της χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Με βάση ορισμένες ενδείξεις, η πλευρά Βορίδη που επίσης συνεχίζει να είναι εχθρική προς τους Σπαρτιάτες, τάσσεται κατά της καταβολής της χρηματοδότησης, αλλά αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Η πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου, αλλά και εντός της Νέας Δημοκρατίας, τάσσεται υπέρ της αναλογικής καταβολής της χρηματοδότησης στα κόμματα.

Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος θέλουν συνεργασία με τους Σπαρτιάτες

Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βασίλη Στίγγα, προέδρου των Σπαρτιατών, και του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, προέδρου της Πατριωτικής Ένωσης, (0,5% στις πρόσφατες εκλογές) θεωρήθηκε ότι αποτελεί έναυσμα ώστε ο Εμφιετζόγλου να πρσαρτηθεί στους Σπαρτιάτες, αλλά βάση ορισμένες ενδείξεις δεν φαίνεται αυτό τόσο ρεαλιστικό σενάριο, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελε να συνεργαστεί με τους Σπαρτιάτες.
Η άποψη του ΒΝ είναι ότι σε μια προσπάθεια προσέλκυσης του δεξιού χώρου όλα τα στελέχη είναι καλοδεχούμενα μεν αλλά ο βασικός στόχος των Σπαρτιατών δεν μπορεί να είναι τα μικρά κόμματα που απέτυχαν να εκλεγούν αλλά ένα ποσοστό της τάξεως του 5% με 10% που αφορά τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως δεξιούς και θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυνητικά ψηφοφόροι των Σπαρτιατών.

Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, μία δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να έχει κερδίσει μία μονάδα, από το 40% στο 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί από το 17,8% στο 12% και από μία μονάδα να κερδίζουν τα μικρά κόμματα, με τους Σπαρτιάτες να πηγαίνουν από το 4,6% στο 5,5%.
Ωστόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει εκτοξευθεί.
Οι δημοσκοπήσεις όμως περισσότερο αποτελούν απόρροια κεκτημένης ταχύτητας του εκλογικού σώματος, αφού μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εκλογές και προφανώς Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για τις δημοσκοπικές επιδόσεις των κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης