Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βορίδης πήγε στον Μηταράκη μετά τις... πρωτοβουλίες για πανεπιστημιακή αστυνομία και έφιππους αστυνομικούς

Ο Βορίδης πήγε στον Μηταράκη μετά τις... πρωτοβουλίες για πανεπιστημιακή αστυνομία και έφιππους αστυνομικούς
Οι... πρωτοβουλίες Μηταράκη έβγαλαν στην επιφάνεια αρρυθμίες της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Στο μέγαρο της Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετέβη ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μετά τα... φάουλ του Νότη Μηταράκη περί κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και έφιππων αστυνομικών.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική, αλλά δεν αποκλείεται ο κ. Βορίδης να μετέφερε και τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τις... πρωτοβουλίες του κ. Μηταράκη.

Περί πανεπιστημιακής αστυνομίας και έφιππων αστυνομικών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, άναψε φωτιές χθες στην κυβέρνηση και μάλιστα ανήμερα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, ο κ. Μηταράκης είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που είχε αρχικώς. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι «θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».
Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Νότης Μηταράκης υπέγραψε τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην αστυνομία το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.
Στον αντίποδα από το Μέγαρο Μαξίμου διημείφθη πως επρόκειτο για προσωπικές απόψεις και προτάσεις του υπουργού, που ωστόσο δεν γίνονται δεκτές από τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση Βορίδη με Μηταράκη

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Βορίδης μετέβη στο μέγαρο της Κατεχάκη, όπου συναντήθηκε με τον κ. Μηταράκη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική και η προοπτική αυστηροποίησης ποινών για τα μικρά εγκλήματα.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βορίδης, ως αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης και συνεπώς το νομοθετικό κομμάτι στη Βουλή, ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Δυτική Αττική με στοιχεία που δείχνουν ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από την Αστυνομία, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ιδιαιτερότητα στην περιοχή, που χρήζει πιο συστηματικής αντιμετώπισης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν «επίσημες πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πρόβλημα εντοπίζεται σε σημαντικό βαθμό σε ομάδες ρομά, που ακόμα και αν δραστηριοποιούνται στη διάπραξη μικρών αδικημάτων, λειτουργούν με έναν τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη δράση, έστω και αν είναι σε οικογενειακό επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε το θέμα που έχει θέσει από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Μηταράκης, δηλαδή η αυστηροποίηση των ποινών για μικροαδικήματα, με σκοπό οι δράστες να οδηγούνται έστω και για λίγο στη φυλακή, ώστε αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης