Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σπαρτιάτες» για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Μέγιστη εθνική μειοδοσία οι «Πρέσπες του Αιγαίου» που έρχονται

«Σπαρτιάτες» για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Μέγιστη εθνική μειοδοσία οι «Πρέσπες του Αιγαίου» που έρχονται
Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ζητούν με ανακοίνωσή τους οι «Σπαρτιάτες»
«Οι "Πρέσπες του Αιγαίου" έρχονται, θα είναι οδυνηρές για το ελληνικό έθνος και θα αποτελέσουν μέγιστη εθνική μειοδοσία», αναφέρει το κόμμα "Σπαρτιάτες" σε σημερινή ανακοίνωσή του για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής αποτελούν «μια τεράστια διπλωματική ήττα για την Ελλάδα».
«Η προσωρινή υποκριτική κάμψη της τουρκικής επιθετικότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο ειλικρινούς συνεργασίας κι επίλυσης της μίας και μοναδικής διαφοράς μας (υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ)» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση και κατηγορεί παράλληλα τον πρωθυπουργό για την στάση του σε μια σειρά από θέματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι αντί να ζητήσει την επίλυσή τους «ενεργοποιεί πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».
«Και όχι μόνο αυτό» συνεχίζει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι «Επισημοποίησε την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, που εδώ και μήνες, υποκριτικά αρνείται».
Οι θέσεις των «Σπαρτιατών» είναι ξεκάθαρες, σημειώνει η ανακοίνωση αναφέροντας την «Άμεση οριοθέτηση Α.Ο.Ζ. με την Κύπρο με την αρχή της μέσης γραμμής» και την «Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, σε όλα τα πελάγη μας και αντιστοίχιση με τον εθνικό εναέριο χώρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης