Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς διαγραφή η Απατζίδη του ΜέΡΑ25 - «Κατεβαίνει» υποψήφια με πρώην πολιτευτή του Βελόπουλου - Τι απαντά ο Βαρουφάκης

Προς διαγραφή η Απατζίδη του ΜέΡΑ25 - «Κατεβαίνει» υποψήφια με πρώην πολιτευτή του Βελόπουλου - Τι απαντά ο Βαρουφάκης
Εδώ και καιρό στο ΜέΡΑ25 παρακολουθούν με απορία τις τοποθετήσεις της πρώην βουλευτού, η οποία προ ημερών με δημόσια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την ηγεσία του κόμματος, υπό τον φόβο ολοκληρωτικής κατάρρευσης
Προς διαγραφή από το ΜέΡΑ25 οδεύει η Μαρία Απατζίδη, η μοναδική γυναίκα πρώην βουλευτής που παραμένει στις τάξεις του κόμματος, μετά και την αποχώρηση της Σοφίας Σακοράφα πριν από λίγες ημέρες. Τη διαγραφή της Μαρίας Απατζίδη προανήγγειλε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε χρήστη του Twitter.
Εδώ και καιρό στο ΜέΡΑ25 παρακολουθούν με απορία τις τοποθετήσεις της πρώην βουλευτού, η οποία προ ημερών με δημόσια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την ηγεσία του κόμματος, υπό τον φόβο ολοκληρωτικής κατάρρευσης, μετά και το διπλό εκλογικό «χαστούκι» που άφησε το ΜέΡΑ25 εκτός Βουλής.

Διαγράφεται από το ΜέΡΑ25 η Απατζίδη;

«Για το θέμα έχει επιληφθεί και αποφαίνεται απόψε η Επιτροπή Δεοντολογίας - όπως αρμόζει σε δημοκρατικό κόμμα αρχών», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter απαντώντας σε χρήστη που τον ρωτούσε για τον εάν θεωρεί ότι πρέπει η Μαρία Απατζίδη να τεθεί εκτός κόμματος λόγο τη συγκεκριμένης απόφασής της.

Πώς δικαιολόγησε η Απατζίδη την απόφασή της

Σε ανάρτησή της το περασμένο Σάββατο η πρώην βουλευτής με το ΜέΡΑ25 επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή της να συμπορευτεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τον Χρήστο Ηλιάδη, πρώην υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αναλυτικά η ανάρτησή της στο Facebook:

«Είμαι και παραμένω ΜέΡΑ25. Δεν έχω… αλλάξει κόμμα, και δεν προτίθεμαι. Αυτές τις μέρες δέχομαι κριτική επειδή αποφάσισα να στηρίξω την αντιπολίτευση στο δήμο που μεγάλωσα και ζω, την αντιπολίτευση απέναντι στον σημερινό δήμαρχο και εκλεκτό του Μαξίμου και του συστήματος Μητσοτάκη. Πολύ αμφιβάλλω αν οι επικριτές μου, που κραδαίνουν το αριστερόμετρο, γνωρίζουν το Μενίδι όσο και όπως το γνωρίζω εγώ.
»Θέλω όμως να επισημάνω κάτι: αυτό που θα ήθελαν οι επικριτές μου είναι να κάτσω σπίτι μου, με σταυρωμένα χέρια, ενώ τα προβλήματα στο δήμο μου είναι τεράστια. Αυτό θα το θεωρούσαν "σωστή πολιτική". Διότι κυριολεκτικά Ο,ΤΙ και να στήριζα στις δημοτικές στο Μενίδι, τα ίδια και χειρότερα θα μου έλεγαν. Φανταστείτε να… στήριζα την σημερινή δημοτική εξουσία, που την στηρίζει το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία: αδιανόητο. Φανταστείτε να στήριζα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: "ξεπουλήθηκε στους μνημονιακούς". Φανταστείτε σε παράταξη του ΚΚΕ: "την έκανε τη μεταγραφούλα της".
»Ή οπουδήποτε αλλού. Μόνο αν φτιάχναμε δημοτική παράταξη ΜέΡΑ25 στο Μενίδι θα ήταν όλοι οι… εκτός Αχαρνών ευχαριστημένοι, κάτι το πρακτικά δύσκολο. Να μου επιτρέψετε να γνωρίζω κάπως καλύτερα το πώς μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Δήμο μου, στο Μενίδι, και θα πρότεινα να αφήσετε το αριστερό μετρό της ανθρωποφαγίας. Το τι σημαίνει αριστερή πολιτική, πολιτική για τους πολλούς, φαίνεται στην πράξη και στα αποτελέσματα, όχι στα social media.
-Μαρία Απατζίδη,
μέλος κεντρικής επιτροπής ΜέΡΑ25»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης