Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εφιάλτης το ξεκίνημα της θητείας Μητσοτάκη – Έρχεται δύσκολος Σεπτέμβριος με μέτωπα και απαιτητική ΔΕΘ

Εφιάλτης το ξεκίνημα της θητείας Μητσοτάκη – Έρχεται δύσκολος Σεπτέμβριος με μέτωπα και απαιτητική ΔΕΘ
Μην ξεχνάμε ότι έρχονται εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Αν η ΝΔ χάσει μία περιφέρεια ή ένα μεγάλο δήμο, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το χώρο. Συνολικά έρχονται 3 εκλογικές διαδικασίες που είναι κρίσιμες.
H θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι σήμερα εξελίσσεται σε εφιάλτη.
Η χώρα φλέγεται, έχουμε μεγάλες καταστροφές περιουσιών και δασικών εκτάσεων και βρισκόμαστε ακόμα στα μισά του καλοκαιριού, βλέπουμε ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει ακόμα, παρά τα δις ευρώ που έχουν δοθεί, μεγάλες ανεπάρκειες και αυτό είναι ένα στίγμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία ούτως ή άλλως κυβερνάει 4 χρόνια και πάει για τον 5ο χρόνο της.

Παραφωνίες στην κυβέρνηση

Παράλληλα, μέσα στο υπουργικό οικοδόμημα βλέπουμε αρκετές παραφωνίες.
Υπουργοί έχουν τη δική τους προσωπική ατζέντα (Φλωρίδης), υπάρχει αδυναμία συνεννόησης του Μαξίμου με συγκεκριμένα υπουργεία (βλέπε Μαξίμου- Προστασίας του Πολίτη) και ίσως να βρίσκονται σε εξέλιξη και παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα σε πρόσωπα στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού που θα τα βρούμε μπροστά μας.

Αφήγημα σύγκρουσης με τα καρτέλ

Συγχρόνως, η πάταξη της ακρίβειας που τέθηκε ως βασικός στόχος για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ένας αδύνατος στόχος.
Το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για μειώσεις τιμών, αφού υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ οι παλικαρισμοί για μειώσεις των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μοιάζει με κοροϊδία στα μούτρα.
Οι ταξιδιώτες έχουν ήδη βγάλει τα εισιτήρια και τα επιστροφής, οπότε η μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένες ομάδες είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να οικοδομήσει ένα αφήγημα σύγκρουσης με τα καρτέλ και τις ελίτ αλλά δεν έχει αποτέλεσμα.

Σκόπιμη συζήτηση για τα εθνικά για να μετρήσει αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ, έχει δημιουργηθεί είτε σκόπιμα (για να μετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου) είτε σε πραγματική βάση, μία μεγάλη παρασκηνιακή συζήτηση για συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα η οποία έχει ξεσηκώσει την παραδοσιακή βάση της ΝΔ.
Το κόμμα έχει πάει πια στο Κέντρο και στην Κεντροαριστερά αλλά υπάρχει κίνδυνος με τα εθνικά θέματα να χάσει και άλλο κόσμο προς τα άλλα κόμματα της ακροδεξιάς.
Με το καιρό θα έχουν ξεχαστεί τα νομοθετήματα της ψήφου των αποδήμων (που θα το ψηφίσουν τα περισσότερα κόμματα) και αυτό για τις αυξήσεις μισθών.
Και αυτό διότι οι αποτυχίες στα μέτωπα της αντιμετώπισης των κρίσεων αλλά και στο πεδίο της ακρίβειας θα είναι εμφανείς.

Δύσκολη η φετινή ΔΕΘ – Ετοιμάζεται η αντιπολίτευση

Τούτων δοθέντων, εκτιμάται ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει μία δύσκολη άνοδο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Και όπως μαθαίνουμε, πριν την ΔΕΘ θα πρέπει να περάσουν κάποια δύσκολα νομοσχέδια όπως οι αξιολογήσεις στο δημόσιο και νέος εργασιακός νόμος με πολλά αγκάθια.
Εάν έχει συντελεστεί και μία μεγάλη τραγωδία όπως η Εύβοια το 2021, τότε το πολιτικό κεφάλαιο της νίκης του Κ.Μητσοτάκη θα εκμηδενηστεί.
Αρκετός κόσμος, ίσως και μία μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε ΝΔ για 2 λόγους: Πρώτον διότι δεν ήθελε την αριστερή πρόταση του Τσίπρα και δεύτερον διότι ήθελε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη να κάνει βαθιές τομές στο κράτος και στους θεσμούς.
Αν δεν ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες, τότε θα χάσει το μεγάλο ρεύμα που είχε στις εκλογές.

3 εκλογικές αναμετρήσεις

Μην ξεχνάμε ότι έρχονται εκλογές στην αυτοδιοίκηση.
Αν η ΝΔ χάσει μία περιφέρεια ή ένα μεγάλο δήμο, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το χώρο.
Συνολικά έρχονται 3 εκλογικές διαδικασίες που είναι κρίσιμες.
Η ΝΔ μπορεί να πορεύεται σήμερα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση αλλά ήδη σχηματίζεται ένα ρεύμα νίκης με πολλές προσδοκίες για την Έφη Αχτσιόγλου η οποία στηρίζεται και από κάποια κραταιά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης