Στην εν λόγω απόφαση οδηγήθηκε η Οικονομική Εισαγγελία μετά από έρευνα για την υπόθεση περί οικονομικής ζημίας του Δημοσίου κατά 2 εακτ. ευρώ όπου προέβαλλε η αξιωματική Αντιπολίτευση κατά της πρώην επικεφαλής.
Την μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ Πολάκης, Σπίρτζης και Ξανθόπουλος, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κας Νικολάου ενώ υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα.
Όπως γράφει το dikastiko.gr σύμφωνα με την Πράξη Αρχειοθέτησης, η επισταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις ήταν καθ’ όλα νόμιμες, δεν προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο κι έγιναν σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι το αρχικό πόρισμα του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 15/2/2023 «δεν μπορεί να γίνει επιστημονικά αποδεκτό» καθώς η επιλογή των δειγμάτων με τα οποία συγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΓΓΑΠ, έγινε με «τυχαίο τρόπο».
Οι έρευνες που έγιναν επί 4 μήνες έλαβαν υπόψιν έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το οποίο δεν περίμεναν και δεν συμπεριέλαβαν οι πρώτοι ελεγκτές στο αρχικό τους πόρισμα.
Με το έγγραφο αυτό, αλλά και με την επαναξιολόγηση όλων των συμβάσεων, προέκυψε – κατά τους εισαγγελείς- ότι δεν υπήρξε υπερτιμολόγηση και ζημία σε βάρος του Δημοσίου.
Μάλιστα ο Οικονομικός Εισαγγελέας τονίζει ότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε επικοινωνία και συνεννόηση της κ. Νικολάου με τις εταιρείες που ανέλαβαν την προμήθεια του υγειονομικού υλικού.
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση η κ. Νικολάου είχε αποσύρει την υποψηφιότητά της από την εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας.
Σχόλια αναγνωστών