Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για πυρκαγιές: Πάρτε μέτρα τώρα για μην έχουμε άλλες τέτοιες καταστροφές

Κουτσούμπας για πυρκαγιές: Πάρτε μέτρα τώρα για μην έχουμε άλλες τέτοιες καταστροφές
Δεν μπορεί να είναι άλλοθι η κλιματική αλλαγή υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψει αντίστοιχες καταστροφές στο μέλλον κάλεσε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
«Πάρτε τώρα όλα τα μέτρα για να μην έχουμε άλλες τέτοιες καταστροφές», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.
«Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι άλλοθι, αλλά ο λόγος για αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι μεγάλη ντροπή του «τουριστικού θαύματος», να βουλιάζει ένα νησί από τουρισμό αλλά να καίγεται μέρες γιατί δεν έχει υποδομές και μέσα πυροπροστασίας.

Οδυνηρός συμβιβασμός με Τουρκία

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ.Κουτσούμπας ρώτησε την κυβέρνηση εάν αυτή η βιασύνη να φέρει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, συνδέεται με την επιδίωξη να προωθηθούν οι διευθετήσεις με την Τουρκία.
Προειδοποίησε δε ότι προετοιμάζεται ένας οδυνηρός και απαράδεκτος συμβιβασμός.

Κουκιά οι ομογενείς

Ο κ.Κουτσούμπας κατήγγειλε η κυβέρνηση βλέπει τους ομογενείς «σαν κουκιά» ενώ αφού τόνισε πως το ΚΚΕ έχει ιστορικούς δεσμούς με τους Έλληνες μετανάστες, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αυτό που πάει να κάνει με το νομοσχέδιο, «είναι μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος».
Όπως είπε, το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην περάσει η προπαγάνδα τους για αυτό το νομοσχέδιο, και για αυτό θα δυναμώσει τον αγώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης