Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Τραγική η κατάσταση με τις πυρκαγιές - Το επιτελικό κράτος απέτυχε παταγωδώς

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Τραγική η κατάσταση με τις πυρκαγιές - Το επιτελικό κράτος απέτυχε παταγωδώς
Τους χειρισμούς τις Κυβέρνησης επέκρινε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης
Ερωτηθείς για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών καθώς και για τους χειρισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε:
«Η κατάσταση της χώρας σε ό,τι αφορά το μέτωπο των πυρκαγιών είναι τραγική και, συγχρόνως, ανησυχητική.
Τραγική γιατί ένα μεγάλο τμήμα της χώρας καίγεται εδώ και αρκετές ημέρες με περιουσίες ανθρώπων να χάνονται και ανησυχητική γιατί ορισμένα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως αυτό αποτελεί την νέα «κανονικότητα» και πως αυτή είναι η «μοίρα» μας, αποδίδοντας ευθύνες για την έκταση των καταστροφών…ακόμη και στα πευκοδάση.
Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «επιτελικού» κράτους, που θα προλάμβανε αυτά τα τραγικά περιστατικά. Ένα επιτελικό κράτος που απέτυχε παταγωδώς.
Ψηφίστηκε, μάλιστα, νόμος για την πολιτική προστασία από τη Νέα Δημοκρατία, που προέβλεπε 13 περιφερειάρχες πολιτικής προστασίας και 13 περιφερειακά σχέδια πολιτικής προστασίας. Εκπονήθηκαν άραγε αυτά τα σχέδια; Υλοποιήθηκαν εγκαίρως;
Σήμερα, εκπρόσωποι της κυβέρνησης λένε ότι έδωσαν πόρους για πυροπροστασία αλλά δεν ξέρουν τι έγινε από εκεί και πέρα, επιχειρώντας να μεταθέσουν τις ευθύνες τους, την ώρα που οι πολίτες στη Ρόδο και την υπόλοιπη Ελλάδα βλέπουν τους κόπους μιας ζωής, τις περιουσίες τους να χάνονται σε λίγα λεπτά.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης