Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγωνία των κομμάτων για τη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις – Διαρκής επικοινωνία με Δένδια

Αγωνία των κομμάτων για τη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις – Διαρκής επικοινωνία με Δένδια
Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων από την πρώτη στιγμή ήθελαν να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα
Επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια είχαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο που προκλήθηκε από τη φωτιά.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Νέα Αγχίαλο και την συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους όσοι δίνουν την δύσκολη μάχη της πυρόσβεσης.
Στη σχετική ανακοίνωση της η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επιπλέον ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και δέκα ημέρες, σε σημείο να έχουν μείνει απροστάτευτες ακόμη και ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι». «Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για "ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού" κατέρρευσαν και αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», προσθέτει.
Επιπλέον η Πολιτική Γραμματεία με την ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι ενώ η συνεδρίαση της βρίσκεται σε εξέλιξη, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην υπουργός 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επικοινώνησε με τον υπουργό 'Αμυνας, «προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και να τονίσει την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκτακτη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο.
«Οι δραματικές εξελίξεις με την πυρκαγιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Μαγνησία, αλλά και το κάλεσμα για εκκενώσεις περιοχών με χιλιάδες κατοίκους χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και με πλήρη σύγχυση οδηγιών, επιβεβαιώνουν ότι ο λαός είναι απροστάτευτος σε ανοχύρωτες πόλεις, κωμοπόλεις και βιομηχανικές ζώνες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την πυρκαγιά στη Μαγνησία.
«Η πυρκαγιά αυτή - συνεχίζει το ΚΚΕ - παίρνει μια ακόμα πιο επικίνδυνη διάσταση με τις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας. Είναι απαράδεκτο, αποθήκες οπλισμού να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς μάλιστα να έχουν ληφθεί προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά.
Τίθεται ένα κρίσιμο και σοβαρό ερώτημα: Τι ακριβώς είναι αυτά τα πυρομαχικά που εκρήγνυνται και πόσο επικίνδυνα είναι για τον λαό της περιοχής; Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την κατάσβεση της πυρκαγιάς» καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης