Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φαινόμενα αποσύνθεσης και αλαζονείας στη κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη

Φαινόμενα αποσύνθεσης και αλαζονείας στη κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση μένει χωρίς αντιπολίτευση, χωρίς την ανάσα ενός κόμματος να την ελέγχει και να την καταγγέλει στην Βουλή και δημοσίως
Σχετικά Άρθρα
Aυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης που παίρνει 41% και δεν έχει μία σοβαρή αντιπολίτευση. Ουσιαστικά από την αρχή η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκπέμπει μία αλαζονεία και μία κυριαρχία ότι «τίποτα δεν την ακουμπάει». Γι’ αυτό και σε λίγες μόνο μέρες βλέπουμε όλα αυτά τα φαινόμενα αποσύνθεσης.

Τα ζειμπέκικα και τα μακροβούτια την ώρα των πυρκαγιών


Πυρκαγιές να καίνε για 10 μέρες, νατοικά στρατόπεδα να κινδυνεύουν να καούν, πυρομαχικά αξίας εκατ. ευρώ να εκρήγνυνται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει διακοπές στην Πάτμο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Kαι σαν κερασάκι, ο Περιφερειάρχης Αττικής που έχει στηρίξει ανοικτά η ΝΔ, να χορεύει ζειμπέκικα ενώ ο κόσμος χάνει τα σπίτια του από τις φονικές πυρκαγιές.
Για να μην αναφερθούμε σε όλα τα άλλα τα τραγικά του Μηταράκη που κατήργησε την πανεπιστημιακή αστυνομία, που ανήγγειλε από μόνος του την έφιππη αστυνομία, συζήτησε με τους κληρικούς το θέμα των νέων ταυτοτήτων και πολλά άλλα γραφικά.

Περιμένοντας πότε θα βγει αρχηγός στο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα χάος. Το κόμμα έχει διασπαστεί στα τρία και δεν μπορούν ούτε να ορίσουν έναν υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα.
Ακόμα και αυτό ο καθένας κατεβάζει τον δικό του υποψήφιο.
Την Έφη Αχτσιόγλου την αντιπολιτεύονται τα παλιά βαρίδια του κόμματος (Παππάς,Πολάκης) καθώς θέλει να δημιουργήσει ένα πιο καθαρό οργανισμό.
Εν τω μεταξύ θέλουν να βάλουν υποψήφιοι μέχρι και ο άγνωστος μέχρι χθες Φάμελος που εκμεταλλεύεται την θέση του επικεφαλής της Κ.Ο που του δώσανε μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές.

Φυλλοροεί και το ΠΑΣΟΚ


Στο ΠΑΣΟΚ, επίσης, επικρατεί εσωστρέφεια.
Τα στελέχη του αποχωρούν προς Νέα Δημοκρατία και άλλα μένουν εκτός περιμένοντας τις ευρύτερες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.
Η αρχηγία Νίκου Ανδρουλάκη θέλει ένα ακραίως αρχηγικό κόμμα με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης στις θέσεις και τους εσωκομματικούς αντιπάλους στην …πυρά.
Παράλληλα, το κόμμα ξεμένει από στελέχη έμπειρα όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης, ανεξαρτήτως της πορείας τους.
Πέρα, όμως, από αυτό είναι πρόδηλο ότι ο Ανδρουλάκης δεν κάνει γκελ στην κοινωνία.

Ανακατατάξεις στη Δεξιά μετά την κόντρα στους Σπαρτιάτες

Στην Δεξιά, επίσης, υπάρχουν μεγάλες ανακατατάξεις.
Η σκληρή κόντρα μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και των στελεχών του που έχουν ως πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη έχει αποδιοργανώσει το κόμμα Σπαρτιάτες, που είχε αναπτύξει μία ιδιαίτερη δυναμική.
Το κόμμα ΝΙΚΗ από την άλλη είναι αδύναμο και εκτός χρόνου και τόπου για να κάνει αντιπολίτευση.
Μένει μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι ξέρει να αποτελεί πατερίτσα της κυβέρνησης...
Με όλα αυτά που γίνονται, η κυβέρνηση μένει χωρίς αντιπολίτευση.
Χωρίς την ανάσα ενός κόμματος να την ελέγχει και να την καταγγέλει στην Βουλή και δημοσίως.
Δίχως αντιπολίτευση, θα υπάρχουν Μηταράκηδες και Πατούληδες που θα πηγαίνουν διακοπες για μακροβούτια που θα χορεύουν ζειμπέκικα την ώρα που ο κόσμος χάνει τις περιουσίες του, την ώρα που χάνει το περιβάλλον του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης