Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δουλειά μυρμηγκιού και ξεκάθαρη ταυτότητα για να ανακάμψει

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δουλειά μυρμηγκιού και ξεκάθαρη ταυτότητα για να ανακάμψει
Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «η ανάκαμψη αυτή θα είναι σταδιακή χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού»
Σχετικά Άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανακάμψει θα πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρη ταυτότητα εκτιμά ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Μιλώντας στο camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας ότι χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού, με συγκεκριμένους στόχους για το πού θέλει να βρίσκεται το κόμμα το 2026, αλλά και αντίστοιχους στόχους για τα ενδιάμεσα χρόνια.
Τα πεδία στα οποία μπορεί να κινηθεί είναι πολλά: τοπική αυτοδιοίκηση, χώροι εργασίας, κινήματα κλπ, επισήμανε.
Τόνισε ότι «η ανάκαμψη αυτή θα είναι σταδιακή χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού» και πως «ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτή η ανάκαμψη, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα.
Γιατί μπορεί να απευθύνεται σε όλους, να παράγει, ως Αριστερά, επιχειρήματα που να μπορούν να πείσουν όλους, αλλά για να είναι αξιόπιστος πρέπει να είναι ξεκάθαρο από ποια αφετηρία το κάνει».

Υπέρ του δημοσίου πανεπιστημίου

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στα θέματα Παιδείας, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ του δημοσίου πανεπιστημίου».
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «αυτό δεν είναι απλώς μια στείρα ιδεολογική θέση, αλλά μία που απαντά στο ερώτημα αν θέλουμε να προστατεύσουμε κάποιους χώρους της κοινωνίας από τη λογική της αγοράς, και ένας από αυτούς είναι και το δημόσιο πανεπιστήμιο, γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».
Σημείωσε ότι η μάχη για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μια ιδεολογική μάχη και θα πρέπει να δοθεί από την αριστερά στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών της έτσι ώστε να πείσει την κοινωνία γιατί, ως αξία, το πανεπιστήμιο πρέπει να προστατευθεί από τη λογική του ανταγωνισμού.
Γιατί, όπως συνέχισε, «οι θέσεις και οι προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες, τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο, όσο και στην πράξη, αφού ξεκίνησαν από την προηγούμενη τετραετία με συστηματική αποδυνάμωση και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου για να δημιουργήσουν το έδαφος για να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στο άρθρο 16 του Συντάγματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης