Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρώτο μήνυμα Μηταράκη μετά την παραίτηση από την κυβέρνηση: Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου

Πρώτο μήνυμα Μηταράκη μετά την παραίτηση από την κυβέρνηση: Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου
Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου αναφέρει ο κ.Μηταράκης
Σχετικά Άρθρα
Σε παραδοχή του λάθους του προχωρά ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ταξίδι του στην Πάτμο, και ενώ η χώρα δοκιμαζόταν απ’ άκρη σε άκρη από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Μηταράκης - και στην πρώτη αντίδραση του μετά την παραίτηση του – αναφέρει ότι παραδέχεται «τη λάθος κρίση του να βρεθεί δύο ημέρες εκτός Αθηνών προκειμένου να επισκεφθεί την οικογένεια του», τονίζοντας ότι με τη στάση του αυτή έδωσε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή.

Η ανάρτηση

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον @joikonomou , στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.
Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της @hellenicpolice.
Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.
Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα.
Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23.
Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο @yptpgr.
Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή.
Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.
Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους» αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ.Μηταράκης.

Το χρονικό

Ο κ.Μηταράκης υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο κ.Μηταράκης βρισκόταν στην Πάτμο για διακοπές με την οικογένεια του, τη στιγμή που η χώρα ήταν αντιμέτωπη με τεράστια πύρινα μέτωπα.
Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο κ.Μηταράκης με τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την έφιππη αστυνομία είχε προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε σπεύσει να … «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να τον διαψεύσει λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είχε ξεκαθαρίσει άμεσα ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία όχι μόνο δεν καταργείται αλλά εξετάζεται πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία ενώ για την έφιππη αστυνομία, είχε υπογραμμίσει ότι «υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή».

Τι είχε πει

Μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το ταξίδι του στην Πάτμο, ο κ.Μηταράκης είχε διαρρεύσει μέσω συνεργατών του πως είχε εξασφαλίσει ολιγοήμερη άδεια, κάτι που όμως διέψευσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού.
«Ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα - για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου - δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του.
Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα.
Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες.
Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην υπουργού.
«Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε.
Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του» αναφέρθηκε επίσης, με το περιβάλλον του βουλευτή Χίου να υποστηρίζει ουσιαστικά πως το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο για τις ολιγοήμερες διακοπές του πρώην υπουργού.

Τι απάντησε το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαψεύσει τότε τον αποπεμφθέντα υπουργό.
«Δεν ισχύει πως είχε άδεια.
Σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που δίνεται αυτή η μάχη με τα πύρινα μέτωπα, μετά τον χαμό των δύο πιλότων και τις απώλειες της ζωής δύο πολιτών στη Μαγνησία, επιστρέφεις στο πόστο σου» είχαν αναφέρει πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αντιδρώντας στις διαρροές Μηταράκη, που υποστηρίζουν ότι ο υπουργός είχε εξασφαλίσει ολιγοήμερη άδεια.
Σημειώνεται πως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ στη θέση του ως αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, ορίστηκε ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης