Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Τα στοιχεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την πολιτική προστασία εκθέτουν την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Τα στοιχεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την πολιτική προστασία εκθέτουν την κυβέρνηση
"Η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται καθημερινά η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με την Έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ».
Προσθέτει πως «εδώ και μια βδομάδα θέτουμε το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή και δηλώσεις και ακόμη να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την κυβέρνηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις χθες ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η πρόσληψη περισσότερων από 500 νέων πυροσβεστών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν αυτή η δήλωση δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι;».
«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», καταλήγει .
Σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε και ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στ. Καλπάκης.
καλπακισ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης