Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Μεταξάς (ΚΚΕ): Απαράδεκτη η απουσία των πυρόπληκτων περιοχών της Μαγνησίας από αυτές που δόθηκε παράταση οφειλών

Β. Μεταξάς (ΚΚΕ): Απαράδεκτη η απουσία των πυρόπληκτων περιοχών της Μαγνησίας από αυτές που δόθηκε παράταση οφειλών
Κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων που δεν περιλαμβάνουν τον Νομό Μαγνησίας
«Περισσεύουν οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, για τη στήριξη των πυρόπληκτων στη Μαγνησία» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Βασίλης Μεταξάς, για την απαράδεκτη απουσία των πυρόπληκτων περιοχών του νομού από αυτές που έδωσε παράταση οφειλών το Υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Περισσεύουν οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, για τη στήριξη των πυρόπληκτων στη Μαγνησία.
Και δεν είναι μόνο οι εξαγγελίες για τις αποζημιώσεις. Αυτές οι γνωστές ανακοινώσεις κάθε φορά, με τα ποσά που δεν καλύπτουν τις τεράστιες καταστροφές και που δίνονται μετά από χρόνια.
Το επιτελικά ανίκανο κράτος αποκαλύπτεται σε κάθε πτυχή.
Χαρακτηριστικά, όπως μας καταγγέλθηκε από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Μαγνησίας, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών έχει δοθεί παράταση σε οφειλές και προθεσμίες που αφορούν το συγκεκριμένο υπουργείο, το Υπουργείο Εργασίας σε αντίστοιχη ανακοίνωση που δίνει παράταση, δεν περιλαμβάνει στις πυρόπληκτες περιοχές τη Μαγνησία! Με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, τελευταία μέρα του μήνα, οι λογιστές των περιοχών που επλήγησαν να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει και αν θα πληρώσουν πρόστιμα από αύριο!
Η δε απάντηση, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού ήταν: ''στείλτε γραπτό e-mail για το ζήτημα!''.
Γνωστή η τακτική. Μέσω της γραφειοκρατίας να καθυστερούν τη λήψη των άμεσων και αναγκαίων μέτρων ώστε μετά να την επικαλούνται για να δικαιολογούν τις καθυστερήσεις!
Είναι ένα ακόμα παράδειγμα που αποκαλύπτει πως απαιτείται άμεση παρέμβαση και καμία αναμονή!
Απέναντι στην κυβέρνηση, την περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές που αντιμετωπίζουν την αποκατάσταση των ζημιών όπως και την πυροπροστασία, ως κόστος, μονόδρομος για να βρουν οι πυρόπληκτοι της περιοχής μας το δίκιο τους είναι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα στήριξης.
Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και σε αυτή τη μάχη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης