Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ για βάσεις: Επικίνδυνη κλιμάκωση ανυπολόγιστων διαστάσεων - Υπόλογη η κυβέρνηση

ΚΚΕ για βάσεις: Επικίνδυνη κλιμάκωση ανυπολόγιστων διαστάσεων - Υπόλογη η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη γιατί προφανώς βρίσκεται σε προχωρημένες και εν κρυπτώ συζητήσεις με τις ΗΠΑ αναφέρει το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για μια επικίνδυνη κλιμάκωση ανυπολόγιστων διαστάσεων που στρέφεται κατά του ελληνικού λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
«Η τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου που - μεταξύ άλλων - θέτει ζήτημα επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη ανυπολόγιστων διαστάσεων, που στρέφεται τόσο κατά του ελληνικού λαού και των άλλων της περιοχής όσο και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες, ιστορικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη.
Είναι υπόλογη γιατί προφανώς βρίσκεται σε προχωρημένες και εν κρυπτώ συζητήσεις με τις ΗΠΑ που φανερώθηκαν μέσω της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας.
Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, στο πλαίσιο των Συμφωνιών ΗΠΑ - Ελλάδας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί ένα "βαρέλι δίχως πάτο", που καθιστά τη χώρα και τον ελληνικό λαό "στόχο αντιποίνων" με δεδομένη την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Είναι προφανές ότι οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι ανεξάρτητοι απ' το αίτημα της τούρκικης κυβέρνησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τις προωθούμενες διευθετήσεις για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με ΝΑΤΟϊκή εποπτεία. '
Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν λίγο καιρό χαρακτήρισε τα ελληνικά νησιά "ΝΑΤΟϊκό έδαφος"» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
«Η εξέλιξη αυτή πρέπει να σημάνει συναγερμός στον ελληνικό λαό.
Να δυναμώσει ο αγώνας για να καταργηθούν οι επικίνδυνες συμφωνίες ΗΠΑ - Ελλάδας, για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, για να απεμπλακεί η Ελλάδα απ' τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους» καταλήγει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης