Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι πρώτες 40 μέρες της κυβέρνησης – Αφού δεν έχει αντιπολίτευση, βάζει μόνη της τα… απανωτά «αυτογκόλ»

Οι πρώτες 40 μέρες της κυβέρνησης –  Αφού δεν έχει αντιπολίτευση, βάζει μόνη της τα… απανωτά «αυτογκόλ»
Δυσοίωνες για το μέλλον είναι οι πρώτες 40 μέρες της κυβέρνησης της ΝΔ
Σχετικά Άρθρα
Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός η κυβέρνηση της ΝΔ κατά τη δεύτερη θητεία της δεν έχει να περιμένει πολλά στη συνέχεια.
Συμπληρώνονται 40 μέρες από τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 με σχεδόν 41% αλλά τα γεγονότα δείχνουν πως η νέα κυβερνητική θητεία δεν άρχισε με τους καλύτερους δυνατούς όρους και πολύ δύσκολα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει όσα δεσμεύτηκε.
Μάλιστα είναι εντυπωσιακό πώς σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με σχεδόν διαλυμένη την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση παρουσιάζει τέτοιες αρρυθμίες.

Μηταράκης - Πατούλης

Το πρώτο αυτογκόλ καταγράφηκε από τα «αποδυτήρια» με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη να «συλλαμβάνεται» εκτός γραμμής και να αποκαλύπτει ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει ουσιαστικά καταργηθεί.
Στη συνέχεια προανήγγειλε την ίδρυση έφιππης αστυνομίας χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθεί με το Μαξίμου.
Όλα αυτά βάρυναν το κλίμα και το Μαξίμου αναζητούσε τρόπο να τον αποπέμψει και βρήκε την ευκαιρία με τις ολιγοήμερες διακοπές του, εν μέσω πυρκαγιών.
Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη δείχνοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Περίπου 70 μέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές και σχεδόν ταυτόχρονα με το «κάζο» Μηταράκη η ΝΔ αλλάζει τον υποψήφιό της στην Περιφέρεια Αττικής.
Αντικαθιστά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για ένα …ζεϊμπέκικο εν μέσω πυρκαγιών του πρώτου.

Καταστροφικός Ιούλιος

Ο Ιούλιος ήταν καταστροφικός, 508.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, διατάχθηκαν ιστορικές εκκενώσεις περιοχών με  καταιγισμό μηνυμάτων 112 ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών. α
Βέβαια εκρήξεις σημειώθηκαν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Το πλήγμα της Ρόδου επιβάρυνε σημαντικά το τουριστικό κλίμα και η Ελλάδα φιγουράρισε αρνητικά στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.
Η συνέχεια προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη για την κυβέρνηση.

Δυσκολότερο το μέλλον

Η ακρίβεια επιμένει και πιέζει τα ελληνικά νοικοκυριά, τόσο στα είδη διατροφής όσο και στα καύσιμα και στην ενέργεια.
Ανοίγει νέο σοβαρό μέτωπο στα εργασιακά με το νομοσχέδιο για τους πολλαπλούς εργοδότες και τις 16 ώρες εργασίας.
Ήδη τα συνδικάτα προετοιμάζονται για θερμό Φθινόπωρο με αφορμή το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αλλά και εξίσου ...θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητά τρόπους για να παρουσιάσει κάτι θετικό προς τους πολίτες αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των νέων δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.
Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, όσο και να διαφημιστεί από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί ως επίτευξη εθνικού στόχου.  
Εξελίξεις έρχονται στα ελληνοτουρκικά.
Δύο μέρες μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ο πρωθυπουργός μίλησε για έναν οδικό χάρτη για τη Χάγη και μία τολμηρή ατζέντα, που περιλαμβάνει «υποχωρήσεις».
Οι όποιες αποφάσεις και «υποχωρήσεις» δεν μπορούν να έχουν μεγάλο χρονικό ορίζοντα, αφού και το 2024 είναι εκλογική χρονιά με τις ευρωεκλογές.
Και μέσα σε όλα αυτά, πιθανώς να υπάρξει και αφύπνιση της αντιπολίτευσης, αν και επί του παρόντος δεν φαίνεται πολύ κοντινό ένα τέτοιο ενδεχόμενο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης