Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Αποκρουστικές οι εξαγγελίες Γεωργιάδη για το 16ωρο – Εμείς καταψηφίσαμε την οδηγία της ΕΕ για την εργασιακή γαλέρα

ΚΚΕ: Αποκρουστικές οι εξαγγελίες Γεωργιάδη για το 16ωρο – Εμείς καταψηφίσαμε την οδηγία της ΕΕ για την εργασιακή γαλέρα
«Το νέο αυτό πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την επέκταση του εργάσιμου βίου στα 74 χρόνια», επισημαίνει το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα
«Οι κυνικές και αποκρουστικές εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, Α. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που προβλέπει 16ωρη ημερήσια εργασία σε περισσότερους εργοδότες, κατ' επιταγή της Οδηγίας 2019/1152 για δήθεν "διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", αποδεικνύει ότι η αντεργατική νομοθεσία των αστικών κυβερνήσεων πατάει γερά στο έδαφος της αντιλαϊκής βαρβαρότητας που στρώνει η αντιλαϊκή νομοθεσία της ΕΕ» επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρει, «το άρθρο 9 της οδηγίας αυτής υποχρεώνει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να "εξασφαλίζουν" ότι οι εργαζόμενοι …δεν απαγορεύεται να δουλεύουν μέχρι θανάτου για όσα περισσότερα αφεντικά μπορούν να ξεζουμίζουν την εργατική τους δύναμη, για να "κερδίσουν" μια χαμοζωή στα όρια της επιβίωσης.
Η ΕΕ στην Οδηγία νομιμοποιεί μάλιστα αυτή την εργασιακή γαλέρα αρκεί ο εργοδότης να γνωστοποιεί γραπτά στον εργαζόμενο τους άθλιους εκμεταλλευτικούς όρους εργασίας που του επιβάλλει.
Την απαράδεκτη αυτή οδηγία είχε καταψηφίσει και καταγγείλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις 16/04/2019, ενώ υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Οι "διευκρινίσεις" του Υπουργού Εργασίας, μετά το σάλο που προκλήθηκε επιχειρούν προκλητικά να εμφανίσουν ως …φιλεργατικό το μεσαιωνικό όριο των 11 ωρών ημερήσιας "υποχρεωτικής ανάπαυσης" των εργαζομένων που προβλέπει το άλλο αντεργατικό έκτρωμα της ΕΕ, η οδηγία 2008/88 για την "οργάνωση του χρόνου εργασία"».

Εργάσιμος βίος στα 74 χρόνια

«Το νέο αυτό πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την επέκταση του εργάσιμου βίου στα 74 χρόνια που προβλέπεται στο "οικονομικό νομοσχέδιο" της κυβέρνησης. Έτσι δουλεύουν ΕΕ και κυβερνήσεις.
Στους διαδρόμους των Βρυξελλών, "στα μουλωχτά", καταστρώνουν αντεργατικά εκτρώματα, γραμμένα από τα λόμπι των επιχειρήσεων και της εργοδοσίας και μετά οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών όπως αυτή της ΝΔ (και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) φροντίζουν να "ενσωματώνουν" στο εθνικό δίκαιο.
Έτσι επεκτείνουν κατά τις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας, το αντεργατικό όργιο ελαστικής εργασιακής εξουθένωσης για ψίχουλα, με δουλειά ως το θάνατο, διαιώνιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας που προϋποθέτουν την μη επαναφορά εργατικών δικαιωμάτων, όπως αυτό των "τριετιών}» σημειώνει ακόμα η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει:
«Από την ΕΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες οι εργαζόμενοι το μόνο που έχουν να περιμένουν είναι βάσανα, φτώχεια και άγρια εκμετάλλευση. Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.
Τώρα απαιτείται αποφασιστική αγωνιστική απάντηση και μαζική καταδίκη του αντεργατικού εκτρώματος διεκδικώντας 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς. Στο δρόμο της πάλης ενάντια στους εκμεταλλευτές του ο λαός μπορεί να αποφασίσει να απαλλαγεί από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και των ενώσεών του και όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης