Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοφιανός (ΚΚΕ): Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ

Σοφιανός (ΚΚΕ): Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ
«Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο», σύμφωνα με τον  Ν. Σοφιανό
«Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο κ. Σοφιανός μιλώντας στον Σκάι για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανέφερε ότι «πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο».
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μέτρα προληπτικά ενάντια σε απεργίες και πορείες, έχουμε σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το συμβάν, κλούβα των ΜΑΤ σε 24ωρη βάση και περιπολικό να φυλάνε τις "λαμαρίνες" του κ. Μπακογιάννη στου Δρακόπουλου στο τέρμα Πατησίων, αλλά έχουμε απουσία της αστυνομίας όταν έρχονται οργανωμένοι φασίστες με αυτοκίνητα και δολοφονούν».

Για ακρίβεια

Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ακρίβειας, σημείωσε ότι η μόνη λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ «για κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και στην ενέργεια που αποτελούν μέτρα ουσιαστικής ανάσας για το λαό και όχι κοροϊδία με τα "καλάθια" της κυβέρνησης».
Αναφέρθηκε στην ανάγκη για «ουσιαστική αύξηση των μισθών με Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και όχι για 16ωρο και για δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης που προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη».

 Eκλογές Οκτωβρίου

Τέλος, για τις δημοτικές εκλογές και τον δήμο Αθήνας υπογράμμισε πως «απέναντι στη μεγάλη διάθεση ενός κόσμου "όχι άλλο Μπακογιάννης" μπορεί να σταθεί μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" που ήταν αντίθετη σε όλες τις τραυματικές επιλογές της διοίκησης Μπακογιάννη -"Περίπατος", διπλή ανάπλαση, "τουριστική πόλη Αθήνα"- που στήριξαν και ψήφισαν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης